Vinska sorta chardonnay odlično uspeva na terasastih pobočjih vinorodne lege Mandrija v Vipavski dolini. Ugodne klimatske značilnosti in geoloka zgradba tal ter marljive roke vinogradnikov, so predpogoj, da se pridela vino vrhunske kvalitete. Vino je pridelano po tradicionalnih postopkih vipavskega kletarjenja, piko na i pa dajejo sodobni tehnoloki prijemi.Vino je slamnato rumene do rahlo zelenkaste barve, tudi povsem suho učinkuje močno in polno. Ima bogato, izraeno in sestavljeno sortno aromo po jabolkih, hrukah, breskvah.
Je krepko, bogato vino, kar se izraa tako v polnosti, kot tudi v dolini vtisa po poirku, ki traja. Njegova značilnost je ravnovesje med alkoholi in kislinami v ustih. Bogastvo ekstrakta ne dovoljuje, da bi prile do izraza kisline, ki so dobro zastopane; dajejo mu sveino, ki jo zaznamo kot ivahnost vina, kljub bogatemu-tejemu telesu.
Vino se priporoča k belim ribam, morskim sadeem, mladim pičancem in prepelicam, svinjini, teletini, divjačina ( jedi iz nenega srninega hrbta ).