Vinska klet Vipava 1894 d.d. je na 12. mednarodnem ocenjevanju " Chardonnay of the world " v Franciji prejela bronasto medaljo za chardonnay Lanthieri, letnik 2001

Vinska sorta chardonnay odlično uspeva na terasastih pobočjih vinorodne lege Mandrija v Vipavski dolini. Ugodne klimatske značilnosti in geološka zgradba tal ter marljive roke vinogradnikov, so predpogoj, da se pridela vino vrhunske kvalitete. Vino je pridelano po tradicionalnih postopkih vipavskega kletarjenja, piko na i pa dajejo sodobni tehnološki prijemi.Vino je slamnato rumene do rahlo zelenkaste barve, tudi povsem suho učinkuje močno in polno. Ima bogato, izraženo in sestavljeno sortno aromo po jabolkih, hruškah, breskvah.
Je krepko, bogato vino, kar se izraža tako v polnosti, kot tudi v dolžini vtisa po požirku, ki traja. Njegova značilnost je ravnovesje med alkoholi in kislinami v ustih. Bogastvo ekstrakta ne dovoljuje, da bi prišle do izraza kisline, ki so dobro zastopane; dajejo mu svežino, ki jo zaznamo kot živahnost vina, kljub bogatemu-težjemu telesu.

Vino se priporoča k belim ribam, morskim sadežem, mladim piščancem in prepelicam, svinjini, teletini, divjačina ( jedi iz nežnega srninega hrbta ).