Revija Tartuf pripravila tekmovanje v pripravi krompirjeve solate

Za pripravo krompirjeve solate so imeli vsi tekmovalci enake pogoje, saj je vse osnovne sestavine zagotovil organizator.TEKMOVANJE V PRIPRAVI KROMPIRJEVE SOLATE

Datum tekmovanja: 2.4.2005
Kraj: Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Organizator: Revija TARTUF, Gospodarsko Razstavišče d.o.o., Gostilna Vinoteka GR

Sponzor: GEA tovarna olja, Slovenska Bistrica

Za pripravo jedi – KROMPIRJEVA SOLATA so imeli vsi tekmovalci enake pogoje, saj je vse osnovne sestavine zagotovil organizator.

Vsak tekmovalec je imel nalogo pripraviti skledo KROMPIRJEVE SOLATE iz:

– že pripravljenega kuhanega, olupljenega in narezanega krompirja OLJARICA

– bučno olje GEA

– majoneze GEA

– že narezane čebule

– svežega sesekljanega peteršilja

– začimbe po okusu

Poleg je lahko vsak tekmovalec prinesel še skriti adut, bodisi začimbe ali dekoracijo.

Določen je bil tudi najdaljši čas za pripravo in aranžiranje jedi 20 minut. Vsi pa so morali prinesti s seboj tudi kanček tekmovalnega duha in dobro voljo.

Ocenjevalno komisijo sta sestavljala dva člana:

– član sekcije kuharjev in slaščičarjev: GRAJSKI KUHAR. Marjan Baričič

– revija TARTUF: Bojana Krevl

Kriterij ocenjevanja jedi:

Pri pripravi KROMPIRJEVE SOLATE je bilo možno doseči od 0 – 50 točk.

– videz jedi (0-15 točk)

– okus jedi (0-25 točk)

– čas priprave (0-10 točk)

Tekmovalo je 14 tekmovalnih ekip:

1. EKIPA:

Termin: 12:00

Vila Herberstein, Velenje

Tekmovalci: Andrej Višnar in Robert Lukner

2. EKIPA:

Termin: 12:00

Občina Medvode TD Hrastje

Tekmovalci: Koželj Damjan in Janez Rozman

3. EKIPA:

Termin: 12:30

Občina Laško, TIC Laško

Tekmovalci: Danica Kraševec

4. EKIPA:

Termin: 12:30

TZ občine Sevnica

Tekmovalci: Zdravko Remar

5. EKIPA:

Termin: 13:00

Tekmovalci: Rus Irena in Rus Nina

6. EKIPA:

Termin: 13:00

LTO Kokra, Občina Kranj

Tekmovalci: Nataša Kern in Ivica Arvaj

7. EKIPA:

Termin: 13:30

Občina Kočevje

Tekmovalci: Petra Jelenovič in Jurca Valentin

8. EKIPA:

Termin: 13:30

LTO Blegoš,

Tekmovalci: Urška Pečelin in Mili Primožič

9. EKIPA:

Termin: 14:00

Društvo VINOL in Restavracija Andor, Ankaran

Tekmovalci: Jakomin Igor in Martin Vuk

10. EKIPA:

Termin: 14:00

TD Velenje

Tekmovalci: Anica Oblak

11. EKIPA:

Termin: 14:30

Kompas, Novo Mesto

Tekmovalci: Tina Antič

12. EKIPA:

Termin: 14:30

KOPLA RAFT

Tekmovalci: Skender Roman in Sanja Blatnik

13. EKIPA:

Termin: 15:00

Tekmovalci: Lučka Kraševec, Ljubljana

14. EKIPA:

Termin: 15:00

Tekmovalci: Andreja Hluchy, Ljubljana

Prva tri mesta v pripravi KROMPIRJEVE SOLATE so si priborili:

1. mesto: Andreja Hluchy, Ljubljana (14. ekipa)

doseženo št. točk: 50

2. mesto: LTO Blegoš, Uška Pečelin in Mili Primožič (8. ekipa)

doseženo št. točk: 47

3. mesto: Lučka Kraševec, Ljubljana (13. ekipa)

doseženo št. točk: 46

NAGRADE:

Vsi tekmovalci so prejeli: že pripravljen, kuhan, olupljen in narezan krompir OLJARICA, pakiranje 4 kg + bučno olje GEA 0,5 l + letno naročnino na revijo TARTUF

Prvi trije uvrščeni so prejeli: košaro z izdelki tovarne olje GEA.