Za pripravo krompirjeve solate so imeli vsi tekmovalci enake pogoje, saj je vse osnovne sestavine zagotovil organizator.TEKMOVANJE V PRIPRAVI KROMPIRJEVE SOLATE
Datum tekmovanja: 2.4.2005
Kraj: Gospodarskem razstaviču v Ljubljani
Organizator: Revija TARTUF, Gospodarsko Razstaviče d.o.o., Gostilna Vinoteka GR
Sponzor: GEA tovarna olja, Slovenska Bistrica
Za pripravo jedi KROMPIRJEVA SOLATA so imeli vsi tekmovalci enake pogoje, saj je vse osnovne sestavine zagotovil organizator.
Vsak tekmovalec je imel nalogo pripraviti skledo KROMPIRJEVE SOLATE iz:
– e pripravljenega kuhanega, olupljenega in narezanega krompirja OLJARICA
– bučno olje GEA
– majoneze GEA
– e narezane čebule
– sveega sesekljanega peterilja
– začimbe po okusu
Poleg je lahko vsak tekmovalec prinesel e skriti adut, bodisi začimbe ali dekoracijo.
Določen je bil tudi najdalji čas za pripravo in araniranje jedi 20 minut. Vsi pa so morali prinesti s seboj tudi kanček tekmovalnega duha in dobro voljo.
Ocenjevalno komisijo sta sestavljala dva člana:
– član sekcije kuharjev in slačičarjev: GRAJSKI KUHAR. Marjan Baričič
– revija TARTUF: Bojana Krevl
Kriterij ocenjevanja jedi:
Pri pripravi KROMPIRJEVE SOLATE je bilo mono doseči od 0 50 točk.
– videz jedi (0-15 točk)
– okus jedi (0-25 točk)
– čas priprave (0-10 točk)
Tekmovalo je 14 tekmovalnih ekip:
1. EKIPA:
Termin: 12:00
Vila Herberstein, Velenje
Tekmovalci: Andrej Vinar in Robert Lukner
2. EKIPA:
Termin: 12:00
Občina Medvode TD Hrastje
Tekmovalci: Koelj Damjan in Janez Rozman
3. EKIPA:
Termin: 12:30
Občina Lako, TIC Lako
Tekmovalci: Danica Kraevec
4. EKIPA:
Termin: 12:30
TZ občine Sevnica
Tekmovalci: Zdravko Remar
5. EKIPA:
Termin: 13:00
Tekmovalci: Rus Irena in Rus Nina
6. EKIPA:
Termin: 13:00
LTO Kokra, Občina Kranj
Tekmovalci: Nataa Kern in Ivica Arvaj
7. EKIPA:
Termin: 13:30
Občina Kočevje
Tekmovalci: Petra Jelenovič in Jurca Valentin
8. EKIPA:
Termin: 13:30
LTO Blego,
Tekmovalci: Urka Pečelin in Mili Primoič
9. EKIPA:
Termin: 14:00
Drutvo VINOL in Restavracija Andor, Ankaran
Tekmovalci: Jakomin Igor in Martin Vuk
10. EKIPA:
Termin: 14:00
TD Velenje
Tekmovalci: Anica Oblak
11. EKIPA:
Termin: 14:30
Kompas, Novo Mesto
Tekmovalci: Tina Antič
12. EKIPA:
Termin: 14:30
KOPLA RAFT
Tekmovalci: Skender Roman in Sanja Blatnik
13. EKIPA:
Termin: 15:00
Tekmovalci: Lučka Kraevec, Ljubljana
14. EKIPA:
Termin: 15:00
Tekmovalci: Andreja Hluchy, Ljubljana
Prva tri mesta v pripravi KROMPIRJEVE SOLATE so si priborili:
1. mesto: Andreja Hluchy, Ljubljana (14. ekipa)
doseeno t. točk: 50
2. mesto: LTO Blego, Uka Pečelin in Mili Primoič (8. ekipa)
doseeno t. točk: 47
3. mesto: Lučka Kraevec, Ljubljana (13. ekipa)
doseeno t. točk: 46
NAGRADE:
Vsi tekmovalci so prejeli: e pripravljen, kuhan, olupljen in narezan krompir OLJARICA, pakiranje 4 kg + bučno olje GEA 0,5 l + letno naročnino na revijo TARTUF
Prvi trije uvrčeni so prejeli: koaro z izdelki tovarne olje GEA.