Sauvignon Zemono Lanthieri – bronasta medalja

Vinska klet Vipava 1894 d.d.s svojimi vini že vrsto let nastopa na priznanih mednarodnih vinskih ocenjevanjih. Tudi letos se je udeležila ocenjevanja " Challenge International du
vin ", ki vsako leto poteka v kraju Bourg v Franciji.To je najbolj priznano in poznano vinsko ocenjevanje v Franciji, ki ima že več kot 30 letno tradicijo. Letos so sodelovali vinarji iz več kot 30 držav. Izmed 5.000 prispelih vzorcev vina, samo 25 % dobi določeno nagrado.

Vinska klet Vipava 1894 d.d. je na ocenjevanju sodelovala z vinom sauvignon Zemono Lanthieri, letnik 2002 in prejela bronasto medaljo.

Pihaja iz vinogradov okoli dvorca Zemono; ki se nahaja na griču sredi zgornje Vipavske doline. Tla so težja, lapornata, z visoko vsebnostjo gline.
Vino je visoko ekstraktno, z višjim alkoholom, odlikuje ga specifična aroma-nekoliko spominja na vonj po sveži travi in rdečem ribezu.

Sauvignon priporočamo: njoki, lasanje, testenine s paradižnikovo omako,orada, škarpena, ribon, plave ribe, morski sadeži na buzaro, mladi piščanec, prepelica.