Vino je "ambasador" Gornje Radgone

Radgonski župan Kampuš sprejel nagrajene vinogradnike.
Ogled fotografij iz dogodka s klikom tukaj::::>>>
V viteški dvorani radgonskega gradu je v torek potekal zanimiv sprejem, ki so se ga udeležili številni vidni predstavniki lokalne oblasti in gospodarstva, zraven pa je bil tudi župan sosednje avstrijske Radgone Peter Merlini s sodelavci ter vinska kraljica Društva radgonsko – kapelskih vinogradnikov Andreja Zrnič in mnogi vinski in šampanjski vitezi.
Radgonski župan Anton Kampuš je namreč pripravil sprejem za prejemnike najvišjih priznanj na mednarodnih ocenjevanjih tihih in penečih se vin, doma in v tujini, ki izhajajo iz radgonske občine.

Predvsem je šlo za vodstvo družbe Radgonske gorice d.d. ter Vinogradništva Steyer iz Plitvice v Apaški dolini.
Eni in drugi vinogradniki, čigava vina slovijo po kakovosti tako po Sloveniji, kot izven naših meja, so namreč v minulem obdobju bili deležni najvišjih mednarodnih tekmovanj in ocenjevanj.
Kampuš jim je zahvalil za promocijo občine Radgona, kot cele regije in države, hkrati jim zaželel uspešno poslovanje tudi v bodoče, kajti občina Gornja Radgona je ponosna na svoje vinogradnike, kjer kruh služijo mnogi občani, ter radgonska vina, katera so izjemno pomemben produkt tudi za turistični in splošni razvoj občine.

Za prisrčen sprejem, kjer so prisotni ob vodenju vinskega in šampanjskega viteza ter uglednega enologa Alojza Filipiča, poskusili številna nagrajena odlična vina, in kjer so za pogostitev skrbeli gostinci iz ťRestavracije MŤ, sta se Kampušu zahvalila direktorja Radgonskih goric Franc Škrobar in Vinogradniška Steyer Danilo Steyer.
Oba sta tudi obljubila, da bodo naredili vse, da bi se kakovost njihovih vin še naprej izboljševala, in oba sta se strinjala, da je vino nekakšen ťambasador občine Gornja RadgonaŤ, na kar so tudi sami vinogradniki lahko ponosni.

Besedilo: Oste Bakal

Vinarstvo Steyer – http://www.slovino.com/steyer

Radgonske gorice d.d. – http://www.radgonske-gorice.si

Ogled fotografij iz dogodka s klikom tukaj::::>>>