Benedikt: Vsak dober vinogradnik se zaveda, da samo skrbno delo skozi celo sezono prinese jeseni v klet dober pridelek. Enako se vinogradniki zavedajo, da je za dobro poznavanje dela v vinogradu in kleti potrebno nenehno izobraevanje.In zato ne preseneča, da mnoga vinogradnika drutva pogosto organizirajo takna in drugačna strokovna izobraevanja.
Med posebej dejavna pa sodi tudi Drutvo vinogradnikov Benedikt, ki teje okoli 70 članic in članov, in čigav predsednik je Zlatko Borak. Tokrat je slaba polovica članstva prisluhnila strokovnjaku za vinogradnitvo iz KGZ Maribor Romanu tabucu, ki jih je v vinogradu Silva Prosiča najprej teoretično predstavil pomen zelene pletve vinske trte, potem pa je to pokazal tudi praktično.
Ker je zelena pletev zalo pomembna za razvoj vinske trte in pripravo lesa za naslednje leto ter s tem tudi za dober pridelek, niti ne preseneča, da je omenjeni strokovnjak moral odgovarjati na tevilna vpraanja prisotnih vinogradnikov.
Sicer pa benediki vinogradniki e naprej ne mislijo počivati in njihove dejavnosti se nenehno nadaljujejo in rijo.
Besedilo: Oste Bakal