10 medalj za Vinakoper v Gornji Radgoni

Na 31. odprtem državnem ocenjevanju vin, ki poteka v okviru 43. mednarodnega Kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni, so vina iz kleti Vinakoper skupno prejela kar 10 medalj. Med zlatimi nagrajenci prevladujejo rdeče sorte in vino Sladki muškat.
Komisija, ki ji je predsedoval mag. Anton Vodovnik iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor, je letos skupno ocenila 490 vzorcev vin iz štirih držav (Slovenije, Avstrije, Hrvaške ter Srbije in Črne gore), najbolj številno pa so se ocenjevanja udeležili domači vinski pridelovalci.

Klet Vinakoper je po medaljah posegla v kategorijah suho belo vino, suho rdeče vino, sladko belo vino in peneče vino. Med prejemniki zlatih medalj prevladujejo suha rdeča vina, ki so tudi sicer ponos koprske kleti in Koprskega vinorodnega okoliša nasploh.

Z zlatom so bila tako nagrajena vina
Cabernet sauvignon letnika 1999,
Plemenito rdeče Capris 2001
in Cabernet – Shiraz Capris 2001,
Cabernet sauvignon Capo d Istria 2000
in zelo priljubljeno sladko vino iz koprske kleti Sladki muškat 2004.

Glavni enolog kleti Vinakoper Iztok Klenar: ťSkupni povezovalec nagrajenih rdečih vin je Cabernet Sauvignon. Izbrane lege Debeli rtič, Purissima in Labor so rezultat stalnega enološkega piljenja ter usmeritve v kakovost za najboljšo ceno. Srečna roka ter glasbeni navdih pa najdeta v takšnem vinu stalen ritem današnjega potrošnika.Ť

Klet Vinakoper je prejela še 5 srebrnih medalj za vina
Cabernet Sauvignon Capo d Istria 2002,
Merlot Capris 2002,
Refošk Capris 2004,
Capris peneči 2001
ter Plemenito belo Capris 1999.

Uradna podelitev medalj bo potekala v okviru Kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni na dan vinarjev in vinogradnikov, v torek, 30. avgusta 2005.