12. praznik jeseni

V soboto 17.septembra 2005 bo na Kapeli 12. praznik jeseni.
Razvili bodo tudi prapor vinogradniškega društva.

Ob stroki, zabavi, kulinariki…, tudi razstava tramincev; Letos namesto kuhanja kisle juhe pripravljajo zanimive vinogradniške igre.
Med najpomembnejše turistično zabavne prireditve ob začetku jeseni, na območju radenske občine in tudi širše, gotovo sodi tudi tradicionalni ťPraznik jeseniŤ na Kapeli. In že dvanajsta izdaja te zanimive prireditve bo, v organizaciji Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela –
Občina Radenci, bo tako v soboto (17.9.), na stari lokaciji v vinorodnem okolju Kapele nad Radenci.

Kot pravi predsednik društva Danilo Rihtarič, bo letošnja prireditev nekoliko drugačna, saj so namesto tradicionalnega tekmovanja v kuhanju kisle štajerske juhe vključili vinogradniške igre. ťKer je v naši okolici kar precej vinogradniških in podobnih društev, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo z vinom želimo, da se sama društva pozabavajo z igrami, mi pa da s tem popestrimo program, kateri bo potekal od jutra do poznega večeraŤ, pravi Rihtarič.

Sama prireditev se bo začela že ob 9.00 uri, že uro pozneje pa se začenjajo zanimive vinogradniške igre. Natanko opoldan bo na vrsti otvoritev tradicionalne razstave vzorcev enega najbolj priljubljenih vin na tem območju, traminca.

V okviru kulturnega programa, ki se bo začel ob 13.00 uri, bo potekalo tudi razvitje društvenega praporja, ob 15.00 uri pa se začenja zabavni program z ansamblom Cappoccino. Hkrati bo za popestritev celotnega dogajanja poskrbela humoristka Micka ki išče pravico.

ťKot rečeno, v letošnjem letu razvijamo tudi društveni prapor kar bomo svečano storili med kulturnim programom. Sicer na sami prireditvi bodo prisotni tudi gostje iz Primorske in Gorenjske. Za prevoz gostov iz Hotela Radin bo poskrbljeno z turističnim vlakcem. Na sami prireditvi ne bo manjkalo dobre domače hrane in vsekakor dobre kapljice, za katero bodo preskrbeli vinogradniki. Torej vsakdo bo našel nekaj zaseŤ, dodaja mladi predsednik kapelsko – radenskih vinogradnikov Danilo Rihtarič.

Avtor besedila: Oste Bakal