V modri frankinji iz Bizeljskega so izmerili najvije vrednosti bioaktivnega resveratrola v dravi in med najvijimi vrednostmi na svetu. Prav tako so izredno visoke vrednosti antocianov v bizeljskih rdečih vinih.
Zgornje trditve so predstavili dr. Andreja Vanzo, dr. Mitja Kocjančič in Janez ekoranja na tiskovni konferenci na Bizeljskem. Rezultat preliminarne tudije, ki so jo opravili na KIS Ljubljana je pokazal presenetljive rezultate. Nekateri bizeljska vina presegajo povprečne vrednosti resveratrola. Njihova vrednost je celo do 19,6g/l. Prikazane vsebnosti imajo velik potencial in lahko vinarje navdajajo z velikim upanjem.
Sedaj je čas za ire in obseneje raziskave za utrditev in iro potrditev zdravilnih učinkov v slovenskih vinih. Za nadaljevanje tudij, ki bi lahko naa vina pozicionirala v sam svetovni vrh "zdrave naravne prehrane" bodo vinarji nedvomno potrebovali tudi iro pomoč.
Vse navedeno gre v prid staremu reku, ki pravi: Kozarec izbranega vina, zauitega ob jedi vsak dan je dobro, zdravo in koristno za duo in telo".