Gostilna PEC – dar jeseni & Vinakoper

Po dolgem, mokrem poletju je končno prišla malce bolj topla, oranžno – rumena jesen, ki prinaša še zadnje žarke sonca pred hudim mrazom in snegom. Izkoristite prijetne jesenske dni, stopite v naravo, naberite kostanj, koruzo in buče. Z njimi se lahko posladkate ali pa jih prepustite kreativnosti in inovativnosti otrok in mogoče boste začudeni nad umetnostjo, ki bo prišla izpod njihovih ustvarjalnih prstkov.
Tisti, ki ob vsej jesenski zabavi nimate časa za kuho, želite pa uživati v jesenskih dobrotah, ste vabljeni v Gostilno PEC, kjer smo za vas pripravili DAR JESENI; izvirno jesensko ponudbo, kjer lahko med drugim poskusite črno redkev s fižolom in domačim bučnim oljem, popečene bučke z mladim sirom na motovilcu, jabolčno smetanovo juho z zabeljenim fižolom ali bučno kremno juho z rakovimi repki, ajdino kašo z zelenjavo na popečenem radiču, njoke z jurčki in potočnimi raki, jagnječjo zarebrnico s paprično omako in izboljšano koruzno polento, jelenji file z vinsko omako, fazanja prsa v preobleki slanine, za sladico pa izvrstno kostanjevo rezino ali se presenetite s sladico “dar jeseni“.

Seveda smo poleg zgoraj nastetih, pripravili se veliko drugih jesenskih jedi

Vljudno vabljeni!

Lovro Visocnik in ekipa Gostilne PEC