Po dolgem, mokrem poletju je končno prila malce bolj topla, oranno rumena jesen, ki prinaa e zadnje arke sonca pred hudim mrazom in snegom. Izkoristite prijetne jesenske dni, stopite v naravo, naberite kostanj, koruzo in buče. Z njimi se lahko posladkate ali pa jih prepustite kreativnosti in inovativnosti otrok in mogoče boste začudeni nad umetnostjo, ki bo prila izpod njihovih ustvarjalnih prstkov.
Tisti, ki ob vsej jesenski zabavi nimate časa za kuho, elite pa uivati v jesenskih dobrotah, ste vabljeni v Gostilno PEC, kjer smo za vas pripravili DAR JESENI; izvirno jesensko ponudbo, kjer lahko med drugim poskusite črno redkev s fiolom in domačim bučnim oljem, popečene bučke z mladim sirom na motovilcu, jabolčno smetanovo juho z zabeljenim fiolom ali bučno kremno juho z rakovimi repki, ajdino kao z zelenjavo na popečenem radiču, njoke z jurčki in potočnimi raki, jagnječjo zarebrnico s paprično omako in izboljano koruzno polento, jelenji file z vinsko omako, fazanja prsa v preobleki slanine, za sladico pa izvrstno kostanjevo rezino ali se presenetite s sladico dar jeseni.
Seveda smo poleg zgoraj nastetih, pripravili se veliko drugih jesenskih jedi
Vljudno vabljeni!
Lovro Visocnik in ekipa Gostilne PEC