Tik pred pričetkom letonje trgatve smo ustekleničili dvoje vin, ki sta dotlej vsak na svoj način zorela v sodih nae vinske kleti.
www.slovino.com/stegovec
Začnimo pri starejemu vinu, gosposkemu MERLOTU 2003, ki je leto in pol zorel v rabljenih hrastovih sodčkih. Je vino mogočnega karakterja in e mogočnejega potenciala za staranje. Letnik 2003 je omogočil, da so se tanini hitro zmehčali, tako da je vino lepo zaokroeno. Priporočamo ga k močnejim mesnim jedem in kot samostojno vino za posebne prilonosti.
Druga jesenska novost je ZELEN 2004, ki je pot do steklenice preivel v akacijevem lesu (500 l). Dober letnik je s pomočjo 48-urne maceracije na grozdnih koicah zagotovil tipičen, neen zelen. Vino ima značilno aromo in je prijetno pitno. Poda se k irokemu spektru jedi, predvsem lajih, lahko pa je tudi vino za osveitev.
Besedilo: Peter Stegovec