Slovenska kuharska reprezentanca je v nedeljo, 20. novembra 2005 nastopila na SALON CULINAIRE MONDIAL v Baslu. Prvi tekmovalni dan se je predstavila v pripravi tople kuhinje – menija s tremi hodi in osvojila srebrno medaljo.
Ekipo je pozdravil veleposlanik gospod Miha Vrhunec s soprogo gospo Bredo Vrhunec, jim zaelel uspeen nastop in med gosti poskusil pripravljen tekmovalni meni. V spročenem razgovoru sta pohvalila pripravljene jedi in pohvalila ekipo, da se ji je uspelo prebiti v boj deset ekip na prireditvi.
Torek, 22. november je bil za ekipo drugi tekmovalni dan. S svojim programom hladne kuhinje je ocenjevalno ekipa prepričala in za svoje izdelke kulinarike in slačičarstva ekipno osvojila srebrno medaljo.
Med konkurenco desetih ekip svetovnega slovesa se je slovenska kuharska ekipa iz Svetovnega kulinaričnega prvenstva iz Basla vrnila z dvema srebrnima medaljama. Med sodelujočimi so bile ekipe vice, U.S.A., Singapur, Islandija, Nemčija, Kanada, Italija, Čeka, Wales.
Zanimiv je bil razplet razglasitve prvih mest v posameznih kategorijah in končnega rezultata najbolje ekipe, katerega mesto na presenečenje vseh sodelujočih je osvojila ekipa Singapurja.
V hladni kuhinji so si prva tri mesta razdelile:
– 1 mesto ekipa Singapur
– 2 mesto ekipa U S A
– 3 mesto ekipa vice
V topli kuhinji:
– 1 mesto Kanada
– 2 mesto Nemčija
– 3 mesto Singapur
In skupno prvo mesto svetovni prvaki ekipa Singapur