Slovenska nacionalna kuharska ekipa odhaja na svetovno prvenstvo na Igeho 2005 v Basel 18. novembra.
Pred odhodom se je slovenski javnosti predstavila s svojim tekmovalnim programom topla kuhinja priprava menija s tremi hodi na Bledu v Grand hotelu Toplice, kjer je od Sava turizem prejela diamantno sponzorstvo za nadaljnje obdobje tirih let. Prisotne goste in člane ekipe je nagovoril predsednik GZS Joko Čuk in jim zaelel uspeen nastop.
Na 52. gostinsko turističnem zboru Slovenije v Portorou so se člani ekipe s svojim programom hladne kuhinje predstavili obiskovalcem prireditve in se potegovala v tekmovalni kategoriji TRAK KAKOVOSTI Z LENTO.
Člani Slovenske nacionalne ekipe, so svoje trakove kakovosti z lento obogatili s plemenitimi značkami:
Janez Dolak, Grand hotel Union Ljubljana – srebrno značko
Danilo Kozar, Terme 3000 Moravske Toplice – zlata značka
Matja Cotič, Gostilna pri hrastu, HIT Nova Gorica – srebrna značka
Borut Jakič, ZC Perla HIT Nova Gorica zlata značka
Alenka Kodele, ZC Perla HIT Nova Gorica zlata značka
Sekcija kuharjev in slačičarjev je na svečani otvoritvi prireditve prejela ček generalnega sponzorja DrogaKolinska za obdobje naslednjih dveh let.
V mesecu novembru so se člani ekipe predstavili na tajerskem koncu Slovenije in v hotelu Dobrava Zreče izvedla drugi uradni trening za nastop v Baslu. Pri pripravah tople kuhinje menija s tremi hodi sta sodelovala dva nova, lahko rečemo zunanja člana Igor Jagodic ef kuhinje Grand hotel Toplice in Tina Zupan slačičarka Grand hotela Toplice. V Basel bodo ekipo za pomoč v pripravi spremljala e Sebastjan Veluček HIT Nova Gorica in Alen Pernek, dijak srednje poklicne in tehniko kmetijsko ivilske ole Nova Gorica.
Z novimi sodelujočimi člani si sekcija zagotavlja podmladek in skua vzporedno sestaviti naslednjo ekipo. Ekipo bosta na tekmovanje v Basel spremljala predsednik sekcije kuharjev in slačičarjev Toma Vozelj in sekretar sekcije Srečko Koklič, ki po svojih močeh pomagata članom ekipe in skrbita za tehnični suport.
Obvestilo pripravil: Srečko Koklič