Kuharji odšli na IGEHO

Slovenska nacionalna kuharska ekipa odhaja na svetovno prvenstvo na Igeho 2005 v Basel 18. novembra.
Pred odhodom se je slovenski javnosti predstavila s svojim tekmovalnim programom topla kuhinja priprava menija s tremi hodi na Bledu v Grand hotelu Toplice, kjer je od Sava turizem prejela diamantno sponzorstvo za nadaljnje obdobje štirih let. Prisotne goste in člane ekipe je nagovoril predsednik GZS Jožko Čuk in jim zaželel uspešen nastop.

Na 52. gostinsko turističnem zboru Slovenije v Portorožu so se člani ekipe s svojim programom hladne kuhinje predstavili obiskovalcem prireditve in se potegovala v tekmovalni kategoriji TRAK KAKOVOSTI Z LENTO.

Člani Slovenske nacionalne ekipe, so svoje trakove kakovosti z lento obogatili s plemenitimi značkami:

Janez Dolšak, Grand hotel Union Ljubljana – srebrno značko

Danilo Kozar, Terme 3000 Moravske Toplice – zlata značka

Matjaž Cotič, Gostilna pri hrastu, HIT Nova Gorica – srebrna značka

Borut Jakič, ZC Perla HIT Nova Gorica – zlata značka

Alenka Kodele, ZC Perla HIT Nova Gorica – zlata značka

Sekcija kuharjev in slaščičarjev je na svečani otvoritvi prireditve prejela ček generalnega sponzorja DrogaKolinska za obdobje naslednjih dveh let.

V mesecu novembru so se člani ekipe predstavili na štajerskem koncu Slovenije in v hotelu Dobrava Zreče izvedla drugi uradni trening za nastop v Baslu. Pri pripravah tople kuhinje menija s tremi hodi sta sodelovala dva nova, lahko rečemo zunanja člana Igor Jagodic šef kuhinje Grand hotel Toplice in Tina Zupan slaščičarka Grand hotela Toplice. V Basel bodo ekipo za pomoč v pripravi spremljala še Sebastjan Velušček HIT Nova Gorica in Alen Pernek, dijak srednje poklicne in tehniško kmetijsko živilske šole Nova Gorica.

Z novimi sodelujočimi člani si sekcija zagotavlja podmladek in skuša vzporedno sestaviti naslednjo ekipo. Ekipo bosta na tekmovanje v Basel spremljala predsednik sekcije kuharjev in slaščičarjev Tomaž Vozelj in sekretar sekcije Srečko Koklič, ki po svojih močeh pomagata članom ekipe in skrbita za tehnični suport.

Obvestilo pripravil: Srečko Koklič