Ljubljanska vinska pot na bregovih Ljubljanice

Ljubljanska vinska pot bo tako vse ljubitelje žlahtne kapljice, okusnih prigrizkov in dobre zabave popeljala na prijetno druženje na bregovih Ljubljanice, kjer se bodo med 10. in 18.uro na stojnicah predstavljali izbrani vinarji, gostinci mestnega jedra in ponudniki kulinaričnih dobrot.
Martinova sobota, 12. novembra 2005, bo tudi letos zaključila jesensko delo slovenskih vinogradnikov in vinarjev ter nam ponudila številna vrhunska mlada vina.

Program Ljubljanske vinske poti bo popestril Radio Veseljak, ki bo poskrbel, da bo dogajanje v prestolnici na vinski praznik še posebej zanimivo. Otvoritve prireditve se lahko udeležite ob 10. uri na Pogačarjevem trgu Centralne živilske tržnice, kjer bo Turistično društvo Dobrovnik krstilo mošt v vino, prisluhnili bomo Pihalnemu orkestru Bežigrad ter zaplesali s Folklorno skupino Tine Rožanc. Tisti, ki vam zgodnje prebujanje ni po godu, pa ste vabljeni na ponovitev otvoritve ob 11. uri na Čevljarski most.

Ljubljanska vinska pot nas bo vodila vse od Knafljevega prehoda, preko Tromostovja, po Cankarjevem nabrežju do Čevljarskega mostu in na Dvorni trg. Vsem obiskovalcem bo v pokušino nudila preko 25 vrst mladega vina priznanih slovenskih vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev, pestro ponudbo sirov, kruha, pršuta in celo praženega krompirja.

Naj Vam letošnjo Martinovo soboto popestri vrhunski vinski dogodek na bregovih Ljubljanice!

Dobimo se na Ljubljanski vinski poti!