Mag. Joško Čuk sprejel člane kuharske reprezentance

V sproščenem vzdušju je predsednik Gospodarske zbornice Slovenije gospod Jožko Čuk sprejel člane slovenske nacionalne kuharske ekipe,
vodja; Matija Pozderec
Alenka Kodele,
Borut Jakič,
Janez Dolšak,
Matjaž Cotič
in Danilo Kozar.

Na sprejemu sta bila prisotna tudi predsednik Sekcije kuharjev in slaščičarjev Slovenije Tomaž Vozelj, Srečko Koklič sekretar sekcije, ki s strani Združenja za turizem in gostinstvo na GZS pokriva delo sekcije, aktivnosti ekipe in sekretar združenja Miro Pretnar.

S kratko predstavitvijo tekmovanja so predsednika GZS Joška Čuka seznanili s potekom tekmovanja in doseženimi rezultati. Ob postreženem zajtrku, je predsednika poleg poteka tekmovanja zanimalo tudi, kako in kdo je odgovoren za sestavo ekipe, način financiranja, usposabljanja ekipe, kako smo razpoznavni v s strokovnem svetu kulinarike in kakšna je vizija dela ekipe v naprej.

Predsednik sekcije, ga je seznanil z delom Sekcije kuharjev in slaščičarjev, pridobivanjem sponzorskih sredstev in hkrati z nerazumevanjem s strani države in pristojnih institucij, ki so odgovorne za promocijo in razpoznavnost Slovenije, v kar sodijo tudi naša strokovna mednarodna tekmovanja. Za razpoznavnost sekcije in njenim delom se poskušamo udeleževati evropskih konferenc WACS in svetovnih kongresov, kjer se vključujemo v strokovne delavnice, diskusije in sodelujemo pri sprejemanju sklepov delovanja svetovne kuharske zveze. Na zadnji evropski konferenci smo udeležencem predstavili delo naše sekcije, organizacijo Gostinsko turističnega zbora Slovenije in strokovnih tekmovanj v naši deželi.

Vodja ekipe je poudaril, da z aktivnim sodelovanjem na mednarodnih tekmovanjih in dvigom kakovosti razstavnih izdelkov sigurno prispevamo k razpoznavnosti ekipe, kakor tudi Slovenije, saj smo to potrditev prejeli s strani članov ocenjevalnih komisij v Baslu na svetovnem kulinaričnem tekmovanju. Žal se še ne moremo primerjati z ekipami svetovnega kova, ki imajo profesionalno organizacijo, ki skrbi za delo ekip in njihovo razpoznavnost.

Člani ekipe so bili enotnega mnenja, da so z doseženim rezultatom lahko zadovolji, nikakor pa ne smejo zaspati na doseženih rezultatih. Z novimi izzivi do višjih uvrstitev, hkrati pa prevzeti odgovornost in med svoje vrste vključevati mlajše člane in prenašati na njih izkušnje in znanje.

Zapisal Srečko Koklič