Vinogradništvo Steyer – Hiša traminca

Vinogradništvo, oziroma klet se nahaja v vasi Plitvica pri Apačah. Obdelujejo 12 hektarjev vinogradov, ki ležijo na bližnjih hribih Plitvičkega in Aženskega vrha. Sorte, iz katerih pridelujejo vino, so naslednje: dišeči traminec, chardonnay, sivi pinot, renski rizling, sauvignon, rumeni muškat, laški rizling, beli pinot in dve rdeči sorti: modri pinot in zweigelt.
Hišna sorta je DIŠEČI TRAMINEC, ki daje v našem radgonsko kapelskem vinorodnem okolišu izredno visoko kakovost. Tej sorti posvečaJo največjo skrb tudi v kleti, saj skušaJo pridelati celo paleto tramincev: od vin normalne trgatve do predikatov vseh kakovostnih stopenj. Ponašajo se tudi s penino iz dišečega traminca, donegovano po klasični šampanjski metodi in z dišečim tramincem exclusive, ki pa je pridelan po metodi barrique.