bela vina: sveža, riserve, macerirana?

tomazk je na forumu zapisal: "Na slovenski vinski sceni opažam nekatere zanimive premike. Nekateri primorski vinogradniki, ki so pred leti brezpogojno prisegali na vina, ki niso skrivala, da so počivala v novih hrastovih sodčkih, se jih vedno več usmerja v pridelavo bolj svežih vin, s čimer doživljajo dobre prodajne rezultate. Zanimivo pa je, da se gostinci pri takšnih trendih raje ne usmerijo na Štajersko, kjer se po mojem mnenju dela boljša sveža vina (ker je njihova kislina bolj živahna) pa še cenejša so od primorskih.
Katera bela vina so vam najljubša?

Obenem pa je opazen trend pridelave maceriranih belih vin, po vzoru naših zamejcev iz Italije. Kako vi dojemate ta vina? Ali menite, da imajo prihodnost?"

Sodelujte v debati na SloVino.com Vinsko kulinaričnem forumu