Capris cabernet – shiraz

Sorta: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Shiraz
Sladkorna stopnja: suho
Trgatev: ročno obiranje grozdja, sredina oktobra, 23,5 % Brix
Fermentacija: kontrolirana fermentacija pri temperaturi 32 °C
Maceracija: petnajst dni
Zorenje: v barrique sodčkih
Poreklo: Vinorodna dežela Primorska, Koper, Slovenija
Lega: Debeli rtič – lapor in eocenski fliš
Opis vina:
Barva: Intenzivna rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki
Vonj: Intenziven in trajajoč s spominom na rdeče gozdne sadeže, češnja in murva, v nadaljevanju spominja na čokolado, usnje in orientalske začimbe
Okus: Predstavlja se z izrazitim in polnim telesom. Nežen, s prisotno toplino, ki jo ustvarja zrela vsebnost alkohola. Odkriva sladke in elegantne tanine, ki nas popeljejo v zelo dolg in temperamenten pookus
Sposobnost staranja: 5 – 7 let

Priporočilo k hrani: Izvrstno se poda k divjačini, kozličku in zrelemu siru
Temperatura serviranja:
16 – 22 °C

http://www.vinakoper.si