Fotografije so na ogled v Fotogaleriji SloVino.com
Slovenska nacionalna kuharska ekipa v sestavi: Borut Jakič (vodja), Igor Jagodic, Alenka Kodele, Matja Cotič (člani) in Sebastjan Veluček in Tina Zupan (pomočnika), so na mednarodnem tekmovanju INTERGASTRA 2006 v Stuttgartu osvojila ekipno zlato kolajno.
Alenko Kodele pa so proglasili za najboljo tekmovalko dneva. Kot samostojni tekmovalci v Kulinarični artistiki so se predstavili v e:
Ane Gombač slika Hotela Union iz različnih semen (zlata kolajna)
Janez Dolak – masleni skluptura srebrna kolajna)
Danilo Kozar sladkorna artistika (srebrna kolajna)
Tekmovali so v kategorijah A1 in B ter C1
Pripravili pa so naslednje jedi:
Tri različne inovativne glavne jedi
1.
MARINIRANA RAČJA PRSA
PIČANČJA ROLADA S FINIMI MEDITERANSKIMI ZELIČI IN
ZELENJAVO PODLITA Z OMAKO IZ KOZJEGA SIRA
ZELENJAVNI POLJUBČKI IZ GORIKEGA RADIČA
ZLOENKA IZ VRTNE ZELENJAVE
2.
RIBJA SESTAVLJENKA IZ LOSOSA, ROMBA IN TUNE
ZELENJAVNA TERINA
BRANCINOVA ROLADICA
ZELENJAVA IZ VRTA
RIBJA KREMNA OMAKA Z ZELIČI
3.
RIBJI MOZAIK Z ZELENJAVNIM NADEVOM IN OMAKO
KAMPOVA PENA V PINAČNEM LISTU
TERINA IZ MORSKIH SADEEV
SOTIRANA ZELENJAVA
OMAKA IZ SVEIH ZELIČ
Vegetarijanska ploča za 4 osebe
SOJINA SAFALADA Z IZBRANIMI SEMENI IN SUHIM
PARADINIKOM
LIČNIKI IZ PENIČNEGA ZDROBA Z NASEKLJANIMI
PISTACIAMI
AFRANOV RI, PIRA, GRAH, OBJETI V LIST BLITVE
PRELIT Z ZELIČNO OMAKO
PEČEN MLAD OVČJI SIR, SOTIRANA MLADA ZELENJAVA
ZBRANE GOBICE
BROKOLIJEVA OMAKA
Ploča za osem oseb
HARMONIJA MORSKIH SADEEV
TUNA V OBJEMU RIA
MARINIRAN LOSOS
ZLOENKA IZ ZELENE, ČRNE TROBENTE IN PARADINIKA
PARGLJI
MARINIRANI SNOPI ZELENJAVE
SOLATNI OPKI
WASABI OMAKA
6 različnih predjedi
ZLATOVČICA IZ BISTREGA POTOČKA
HOBOTNICA PO OKUSU RIBIČA JUSTINA
MORSKI ZAKLADI IZ JADRANA
DOBROTE PREKMURSKIH KOLIN
PEČENA PIČANČJA PRSA S SADNIM KOKTAJLOM
VEGETARJANČEVE SANJE
PLOČA MALIH SLADKIH PRIGRIZKOV
VALENTINOVA PLOČA MIGNONOV
2 DNEVNE SLADICE
1. WALDGESCHICHTE
2. BELO – ČRNO
1 OTROKI KRONIK
Sekcija kuharjev in slačičarjev Slovenije se zahvaljuje generalnemu sponzorju, Drogi Kolinski in vsem drugim sponzorjem, ki so ekipi omogočili sodelovanje na tekmovanju.
Toma Vozelj
Dodatne informacije: Sekcija kuharjev in slačičarjev Slovenije, Toma Vozelj, predsednik, telefon 040 457 707, e-pota: tomaz.vozelj@drogakolinska.si