Kuharji zlati v Stuttgartu

Fotografije so na ogled v Fotogaleriji SloVino.com

Slovenska nacionalna kuharska ekipa v sestavi: Borut Jakič (vodja), Igor Jagodic, Alenka Kodele, Matjaž Cotič (člani) in Sebastjan Velušček in Tina Zupan (pomočnika), so na mednarodnem tekmovanju INTERGASTRA 2006 v Stuttgartu osvojila ekipno zlato kolajno.
Alenko Kodele pa so proglasili za najboljšo tekmovalko dneva. Kot samostojni tekmovalci v Kulinarični artistiki so se predstavili v še:
Anže Gombač – slika Hotela Union iz različnih semen (zlata kolajna)
Janez Dolšak – masleni skluptura srebrna kolajna)
Danilo Kozar – sladkorna artistika (srebrna kolajna)

Tekmovali so v kategorijah A1 in B ter C1
Pripravili pa so naslednje jedi:
Tri različne inovativne glavne jedi
1.
MARINIRANA RAČJA PRSA
PIŠČANČJA ROLADA S FINIMI MEDITERANSKIMI ZELIŠČI IN
ZELENJAVO PODLITA Z OMAKO IZ KOZJEGA SIRA
ZELENJAVNI POLJUBČKI IZ GORIŠKEGA RADIČA
ZLOŽENKA IZ VRTNE ZELENJAVE

2.
RIBJA SESTAVLJENKA IZ LOSOSA, ROMBA IN TUNE
ZELENJAVNA TERINA
BRANCINOVA ROLADICA
ZELENJAVA IZ VRTA
RIBJA KREMNA OMAKA Z ZELIŠČI
3.
RIBJI MOZAIK Z ZELENJAVNIM NADEVOM IN OMAKO
ŠKAMPOVA PENA V ŠPINAČNEM LISTU
TERINA IZ MORSKIH SADEŽEV
SOTIRANA ZELENJAVA
OMAKA IZ SVEŽIH ZELIŠČ

Vegetarijanska plošča za 4 osebe

SOJINA SAFALADA Z IZBRANIMI SEMENI IN SUHIM
PARADIŽNIKOM
ŽLIČNIKI IZ PŠENIČNEGA ZDROBA Z NASEKLJANIMI
PISTACIAMI
ŽAFRANOV RIŽ, PIRA, GRAH, OBJETI V LIST BLITVE
PRELIT Z ZELIŠČNO OMAKO
PEČEN MLAD OVČJI SIR, SOTIRANA MLADA ZELENJAVA
ZBRANE GOBICE
BROKOLIJEVA OMAKA

Plošča za osem oseb

HARMONIJA MORSKIH SADEŽEV
TUNA V OBJEMU RIŽA
MARINIRAN LOSOS
ZLOŽENKA IZ ZELENE, ČRNE TROBENTE IN PARADIŽNIKA
ŠPARGLJI
MARINIRANI SNOPI ZELENJAVE
SOLATNI ŠOPKI
WASABI OMAKA

6 različnih predjedi
ZLATOVČICA IZ BISTREGA POTOČKA
HOBOTNICA PO OKUSU RIBIČA JUSTINA
MORSKI ZAKLADI IZ JADRANA
DOBROTE PREKMURSKIH KOLIN
PEČENA PIŠČANČJA PRSA S SADNIM KOKTAJLOM
VEGETARJANČEVE SANJE

PLOŠČA MALIH SLADKIH PRIGRIZKOV
VALENTINOVA PLOŠČA MIGNONOV
2 DNEVNE SLADICE
1. WALDGESCHICHTE
2. BELO – ČRNO
1 OTROŠKI KROŽNIK

Sekcija kuharjev in slaščičarjev Slovenije se zahvaljuje generalnemu sponzorju, Drogi Kolinski in vsem drugim sponzorjem, ki so ekipi omogočili sodelovanje na tekmovanju.

Tomaž Vozelj

Dodatne informacije: Sekcija kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Tomaž Vozelj, predsednik, telefon 040 457 707, e-pošta: tomaz.vozelj@drogakolinska.si