Sommelier ljubitelj – izobraževanje ljubiteljev vina

Začelo se je izobraževanje "Sommelier ljubitelj". Izobraževanja so namenjena ljubiteljem, ki bi želeli nadgraditi svoja znanja o vinu, vinski kulturi in druženju vina in jedi. Tokratna izobraževanja potekajo kot sodelovanje med Zavodom za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino in PRJ Halo.
Izobraževanja bodo trajala dva meseca. Slušatelji bodo spoznali osnove vinogradništva in vinarstva, naučili se bodo pokušati vina in spoznali osnove vinske senzorike, spoznavali bodo pravilno strežbo vključno z kulturo mize, veliko novih znanj bodo pridobili tudi na področju druženja vina in jedi. V izobraževalnem procesu bodo poskusili 86 različnih domačih in tujih vin, spoznavale primere dobre prakse, na strokovni ekskurziji obiskali vinsko klet in ob praktičnem delovnem kosilu v eminentni restavraciji spoznavali zakonitosti sommelierskega dela ter poroke med vinom in jedmi.

Zaradi nadpovprečnega zanimanja je bilo potrebno organizirati izobraževanje v dveh razredih (v drugem sta prosta še 2 mesta). Prva skupina je začela z delom v ponedeljek 13. februarja v prostorih Podeželskega razvojnega jedra Halo, za drugi del slušateljev se izobraževanje začne v četrtek 16.2.2006.

Pestra zasedba predavateljev in razgiban izobraževalni program zagotavljajo kakovostna znanja udeležencem predavanj. Tudi s tovrstnimi izobraževanji uresničuje Zavod Slovino svoje poslanstvo na področju dviga vinske kulture in promocije slovenskih vin.

Prijavnice lahko snamete iz spletne strani http://www.halo.si/novice.php?id=120

Dodatne informacije:
Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino
Vinarska 14
SI-2000 Maribor
info@slovino.com
http://www.slovino.com
02 2283030
041 766000