Začelo se je izobraevanje "Sommelier ljubitelj". Izobraevanja so namenjena ljubiteljem, ki bi eleli nadgraditi svoja znanja o vinu, vinski kulturi in druenju vina in jedi. Tokratna izobraevanja potekajo kot sodelovanje med Zavodom za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino in PRJ Halo.
Izobraevanja bodo trajala dva meseca. Sluatelji bodo spoznali osnove vinogradnitva in vinarstva, naučili se bodo pokuati vina in spoznali osnove vinske senzorike, spoznavali bodo pravilno strebo vključno z kulturo mize, veliko novih znanj bodo pridobili tudi na področju druenja vina in jedi. V izobraevalnem procesu bodo poskusili 86 različnih domačih in tujih vin, spoznavale primere dobre prakse, na strokovni ekskurziji obiskali vinsko klet in ob praktičnem delovnem kosilu v eminentni restavraciji spoznavali zakonitosti sommelierskega dela ter poroke med vinom in jedmi.
Zaradi nadpovprečnega zanimanja je bilo potrebno organizirati izobraevanje v dveh razredih (v drugem sta prosta e 2 mesta). Prva skupina je začela z delom v ponedeljek 13. februarja v prostorih Podeelskega razvojnega jedra Halo, za drugi del sluateljev se izobraevanje začne v četrtek 16.2.2006.
Pestra zasedba predavateljev in razgiban izobraevalni program zagotavljajo kakovostna znanja udeleencem predavanj. Tudi s tovrstnimi izobraevanji uresničuje Zavod Slovino svoje poslanstvo na področju dviga vinske kulture in promocije slovenskih vin.
Prijavnice lahko snamete iz spletne strani http://www.halo.si/novice.php?id=120
Dodatne informacije:
Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino
Vinarska 14
SI-2000 Maribor
info@slovino.com
http://www.slovino.com
02 2283030
041 766000