V ponedeljek, 27. februarja bo na Zavodu SloVino potekalo delovno srečanje vinskih svetovalcev – sommelierjev vije druge stopnje. Komisijsko bodo izbirali vina v akciji Pargelj, na predavanju in delavnici spoznavali veličino sorte laki rizling, popoldne pa se druili, izmenjevali znanja in na obisku spoznali vinsko klet.
Sommelierji II. bodo sodelovali v komisiji, ki bo izbirala vina ki se podajo k jedem iz pargljev. Vina, ki bodo prepričala, več kot 20 člansko sommeliersko komisijo bodo na voljo v posebnih polnitvah in z enotno grafično opremo steklenice na voljo e konec marca. Akcija Pargelj poteka v organizaciji Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti Slovino letos e tretjič zapored. V njo se vključujejo ob sommelierjih in vinarjih e napredni gostinci, kuharji, institucije, ljubitelji in mediji.
Veličina sorte laki rizling je osnovna tema predavanja, ki bo potekalo v dopoldanekem času. Priznani specialist za vinarstvo mag. Anton Vodovnik bo predaval o zmonostih in prilonostih lakega rizlinga pri nas. Seveda bodo na delavnici sommelierji poskuali tipične vina. Glede na to, da lahko laki rizling v vinorodni deeli Podravje ponudi odlična vina modernih lahkih, suhih, sadnih pa vse do sladkih vin kakovosti suhehga jagodnega izbora bo degustacijska delavnica nedvomno zanimiva in poučna.
V popoldanskem času bodo sommelierji in povabljeni gostje obiskali Klet Bistrica, kjer bo ogledu kleti sledila vodena pokunja pod vodstvom enologinje Darje Bovha.
Tokratno druenje vinskih svetovalcev -sommelierjev v organizaciji Zavoda SloVino bo posebno tudi zato, ker bodo na njem sodelovali sommelierji obeh slovenskih sommelierskih organizacij.