Veliko srečanje sommelierjev višje druge stopnje

V ponedeljek, 27. februarja bo na Zavodu SloVino potekalo delovno srečanje vinskih svetovalcev – sommelierjev višje druge stopnje. Komisijsko bodo izbirali vina v akciji ŠPargelj, na predavanju in delavnici spoznavali veličino sorte laški rizling, popoldne pa se družili, izmenjevali znanja in na obisku spoznali vinsko klet.
Sommelierji II. bodo sodelovali v komisiji, ki bo izbirala vina ki se podajo k jedem iz špargljev. Vina, ki bodo prepričala, več kot 20 člansko sommeliersko komisijo bodo na voljo v posebnih polnitvah in z enotno grafično opremo steklenice na voljo že konec marca. Akcija ŠPargelj poteka v organizaciji Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti Slovino letos že tretjič zapored. V njo se vključujejo ob sommelierjih in vinarjih še napredni gostinci, kuharji, institucije, ljubitelji in mediji.

Veličina sorte laški rizling je osnovna tema predavanja, ki bo potekalo v dopoldanekem času. Priznani specialist za vinarstvo mag. Anton Vodovnik bo predaval o zmožnostih in priložnostih laškega rizlinga pri nas. Seveda bodo na delavnici sommelierji poskušali tipične vina. Glede na to, da lahko laški rizling v vinorodni deželi Podravje ponudi odlična vina modernih lahkih, suhih, sadnih pa vse do sladkih vin kakovosti suhehga jagodnega izbora bo degustacijska delavnica nedvomno zanimiva in poučna.

V popoldanskem času bodo sommelierji in povabljeni gostje obiskali Klet Bistrica, kjer bo ogledu kleti sledila vodena pokušnja pod vodstvom enologinje Darje Bovha.

Tokratno druženje vinskih svetovalcev -sommelierjev v organizaciji Zavoda SloVino bo posebno tudi zato, ker bodo na njem sodelovali sommelierji obeh slovenskih sommelierskih organizacij.