Nacionalna kuharska ekipa & Slanikove dobrote

Sreda, 1.marec 2006, pepelnica tradicionalna slanikova pojedina, 81 po vrsti. Že ob vhodu v Grand hotel Union je ledena skulpura kuharja in dveh rib opozarjala mimoidoče da se v hotelu nekaj dogaja.

Na bogato obloženi bifejski mizi smo občudovali jedi iz rib, rakov in glavonožcev, med katerimi so stale umetnosti kuharske artistike iz masla, ledu in soli.

Delček mize ob vhodu so zapolnili člani slovenske nacionalne ekipe, ki so se svojim tekmovalnim programom iz Stuttgarta predstavili obiskovalcev Slanikove pojedine. Med razstavnimi izdelke so se svetile osvojene zlate in srebrne kolajne.

Ekipo so po postavitvi razstave pogostili z dobrotami slanikove pojedine. Izbor jedi smo gostje zaupali šefu kuhinje Janezu Dolšku, ki se spretno prelevil v natakarja in postregel mizo z jedačo in pijačo. Ob sproščenem vzdušju, pokušanju jedi so člani začrtali plan nadaljnjih aktivnosti dela in izmenjali izkušnje z gospodom Marjanom Lešnikom.

Omizje je pozdravil direktor hotela gospod Bogdan Lipovšek, jim čestital za dosežke in jim zaželel uspešno delo v bodoče in njimi nazdravil k dobrim nadaljnjemu delu.

Ekipa se je predstavila:

Matjaž Cotič
HIT Nova gorica Gostilna Pri hrastu
plošča za 4 osebe
IZ VALOV ULOVLJENO NA PLOŠČO ZLOŽENO

Slanikov file s suhimi zelišči
v koromačevi omaki
Nadevan brancina
Mariniran losos
Ribja omaka z limeto
Zelenjavna terina
Sotirana mešana zelenjava
plošča za 4 osebe
PO OKUSU VEGETARIJANCA
Nadevana orada na sipinih rezancih
Zelenjavna safalada
z izborom mlade zelenjave
Morski list v ovoju
File brancina s tuno in mečarico
z izborom mavričnih omak

Igor Jagodic
Grand hotel Toplice Bled
plošča za 8 oseb
HARMONIJA MORSKIH DOBROT


Jastogova terina
Tuna v riževem ovoju
Mariniran losos
Panna cotta iz gomolja zelene,
črne trobente in paradižnika
Beluši, pisana marinirana zelenjava
Solatni šopek
Wasabi omaka

Kozar Danilo
Terme 3000 hotel Ajda Moravske Toplice
plošča za 8 oseb

RIBJA SINFONIJA

Rulada iz morskega lista
Ribja zloženka
Lososov file v zelenjavni srajčki
Pečena pisana polenta
Gobov narastek
Mlada zelenjava

Alenka Kodele
HIT Nova Gorica ZC hotel Perla
plošča sladkih grižljajev s sladkorna skulpturo, Gregorijevo – ko se ptički ženijo,

VALENTINOVI SLADKI GRIŽLJAJI

Kokosov poljub
Poljub pistacije
Malinovo rdeč poljub
Lešnikov poljub strasti
Vanilo-čokoladni poljub
Nugatov poljub

Članek pripravil: Srečko Koklič, org.posl.gost.