Sreda, 1.marec 2006, pepelnica tradicionalna slanikova pojedina, 81 po vrsti. e ob vhodu v Grand hotel Union je ledena skulpura kuharja in dveh rib opozarjala mimoidoče da se v hotelu nekaj dogaja.
Na bogato obloeni bifejski mizi smo občudovali jedi iz rib, rakov in glavonocev, med katerimi so stale umetnosti kuharske artistike iz masla, ledu in soli.
Delček mize ob vhodu so zapolnili člani slovenske nacionalne ekipe, ki so se svojim tekmovalnim programom iz Stuttgarta predstavili obiskovalcev Slanikove pojedine. Med razstavnimi izdelke so se svetile osvojene zlate in srebrne kolajne.
Ekipo so po postavitvi razstave pogostili z dobrotami slanikove pojedine. Izbor jedi smo gostje zaupali efu kuhinje Janezu Dolku, ki se spretno prelevil v natakarja in postregel mizo z jedačo in pijačo. Ob spročenem vzduju, pokuanju jedi so člani začrtali plan nadaljnjih aktivnosti dela in izmenjali izkunje z gospodom Marjanom Lenikom.
Omizje je pozdravil direktor hotela gospod Bogdan Lipovek, jim čestital za doseke in jim zaelel uspeno delo v bodoče in njimi nazdravil k dobrim nadaljnjemu delu.
Ekipa se je predstavila:
Matja Cotič
HIT Nova gorica Gostilna Pri hrastu
ploča za 4 osebe
IZ VALOV ULOVLJENO NA PLOČO ZLOENO
Slanikov file s suhimi zeliči
v koromačevi omaki
Nadevan brancina
Mariniran losos
Ribja omaka z limeto
Zelenjavna terina
Sotirana meana zelenjava
ploča za 4 osebe
PO OKUSU VEGETARIJANCA
Nadevana orada na sipinih rezancih
Zelenjavna safalada
z izborom mlade zelenjave
Morski list v ovoju
File brancina s tuno in mečarico
z izborom mavričnih omak
Igor Jagodic
Grand hotel Toplice Bled
ploča za 8 oseb
HARMONIJA MORSKIH DOBROT
Jastogova terina
Tuna v rievem ovoju
Mariniran losos
Panna cotta iz gomolja zelene,
črne trobente in paradinika
Belui, pisana marinirana zelenjava
Solatni opek
Wasabi omaka
Kozar Danilo
Terme 3000 hotel Ajda Moravske Toplice
ploča za 8 oseb
RIBJA SINFONIJA
Rulada iz morskega lista
Ribja zloenka
Lososov file v zelenjavni srajčki
Pečena pisana polenta
Gobov narastek
Mlada zelenjava
Alenka Kodele
HIT Nova Gorica ZC hotel Perla
ploča sladkih griljajev s sladkorna skulpturo, Gregorijevo – ko se ptički enijo,
VALENTINOVI SLADKI GRILJAJI
Kokosov poljub
Poljub pistacije
Malinovo rdeč poljub
Lenikov poljub strasti
Vanilo-čokoladni poljub
Nugatov poljub
Članek pripravil: Srečko Koklič, org.posl.gost.