Sekcija kuharjev aktivna – Gast 2006 Split

Fotografij so na ogled s klikom tukaj :::>>>
Predsednik Sekcije kuharjev in slaščičarjev Tomaž Vozelj se je odzval povabilu organizatorja sejma Gast Split 2006, v ocenjevalno komisijo, tekmovanja kuharjev TOP 10( 10 najboljših kuharjev Hrvaške), ki se je odvijalo na sejemskem prostoru.
Razdeljeni so bili v dve skupini po pet tekmovalcev.Tekmovanje poteka po sistemu izpadanja, v drugi krog se uvrsti 5 tekmovalcev. Najboljša iz posamezne skupine in še preostali trije po številu doseženih točk.

Tekmovalci morajo v prvem krogu tekmovanja pripraviti 4 porcije glavne jedi s prilogo. Iz katerih osnovnih sestavin morajo skuhati jed se seznanijo tik pred pričetkom, saj eden izmed gledalcev izvleče listek z osnovnimi surovinami. V prvem krogu so tekmovalci morali v pripravo jedi vključiti blitvo in polento in seveda vse ostale izdelke in živila, ki so jim bila po sistemu trgovine na razpolago. V drugem krogu so v pripravo jedi morali vključiti, puranje meso in svežo zelenjavo ter dinjo.

V finalnem delu tekmovanja so tekmovalci pripravili glavno jed in sladico.
Zlato ťKACIOLOŤ je osvojila ga. Marija Kuzminski iz Varaždina.

Sponzor Sekcije kuharjev in slaščičarjev DrogaKolinska je omogočila, da se je sejma udeležil tudi Srečko Koklič, ki si je ogledal tekmovanje, se srečal z organizatorji sejma in izmenjal izkušnje na področju organizacije strokovne sejemske prireditve in tekmovanj vezanih na stroko, GTZ Slovenije. Organizatorju so z zanimanjem sledili predstavitvi in izrazili željo, da jim posredujemo osnutke strokovnih tekmovanj, saj sami še iščejo vsebino zastavljenega sejma.

Predsednik sekcije se je sestal tudi z predstavniki Sekcije kuharjev Hrvaške, obljubil pomoč pri pripravi njihove nacionalne ekipe, povabil predstavnike v Slovenijo, da jih seznanimo s svetovnimi trendi in delom naše nacionalne kuharske ekipe. Našima udeležencema na kongresu WACS je Sekcija kuharjev Hrvatske zaupala glasovni listič in možnost glasovanja v njihovem imenu.

Članek pripravila:
Srečko Koklič
Tomaž Vozelj