Fotografij so na ogled s klikom tukaj :::>>>
Predsednik Sekcije kuharjev in slačičarjev Toma Vozelj se je odzval povabilu organizatorja sejma Gast Split 2006, v ocenjevalno komisijo, tekmovanja kuharjev TOP 10( 10 najboljih kuharjev Hrvake), ki se je odvijalo na sejemskem prostoru.
Razdeljeni so bili v dve skupini po pet tekmovalcev.Tekmovanje poteka po sistemu izpadanja, v drugi krog se uvrsti 5 tekmovalcev. Najbolja iz posamezne skupine in e preostali trije po tevilu doseenih točk.
Tekmovalci morajo v prvem krogu tekmovanja pripraviti 4 porcije glavne jedi s prilogo. Iz katerih osnovnih sestavin morajo skuhati jed se seznanijo tik pred pričetkom, saj eden izmed gledalcev izvleče listek z osnovnimi surovinami. V prvem krogu so tekmovalci morali v pripravo jedi vključiti blitvo in polento in seveda vse ostale izdelke in ivila, ki so jim bila po sistemu trgovine na razpolago. V drugem krogu so v pripravo jedi morali vključiti, puranje meso in sveo zelenjavo ter dinjo.
V finalnem delu tekmovanja so tekmovalci pripravili glavno jed in sladico.
Zlato ťKACIOLOŤ je osvojila ga. Marija Kuzminski iz Varadina.
Sponzor Sekcije kuharjev in slačičarjev DrogaKolinska je omogočila, da se je sejma udeleil tudi Srečko Koklič, ki si je ogledal tekmovanje, se srečal z organizatorji sejma in izmenjal izkunje na področju organizacije strokovne sejemske prireditve in tekmovanj vezanih na stroko, GTZ Slovenije. Organizatorju so z zanimanjem sledili predstavitvi in izrazili eljo, da jim posredujemo osnutke strokovnih tekmovanj, saj sami e ičejo vsebino zastavljenega sejma.
Predsednik sekcije se je sestal tudi z predstavniki Sekcije kuharjev Hrvake, obljubil pomoč pri pripravi njihove nacionalne ekipe, povabil predstavnike v Slovenijo, da jih seznanimo s svetovnimi trendi in delom nae nacionalne kuharske ekipe. Naima udeleencema na kongresu WACS je Sekcija kuharjev Hrvatske zaupala glasovni listič in monost glasovanja v njihovem imenu.
Članek pripravila:
Srečko Koklič
Toma Vozelj