Vinski večer v kleti

Razvajale so kulinarične dobrote kuhinje Gostilne Šiker:Jedi:
domača goveja žolca z bučnim pestom,
kozji sir z bučnim pestom,
pršut divjega prašiča,
domača prekajena klobasa v testu,
sirovi štruklji z drobtinami,
kruhovi cmoki z bučnimi semeni,
žepki (polnjeni z ovčjim sirom),
porov zavitek,
ajdova kaša z jurčki in pečenim mladim kravjim sirom,
svinjina s suhimi slivami,
divjačina z lisičkami.

Od sladic pa:
flancati,
jabolčna pita,
šarlota
in jagode s poprom.
Pa seveda čokoladna potička in orehova potica (od Andreja Voha).

Nastopajoča: Inga Breznik in Aleš Črnko

Ob izbrani hrani Šikerjeveve ekipe hladnih in toplih jedi smo okušali:
– res izjemoma še iz soda tokaj oz. točaj 2005,
– rebulo 2002,
– chardonnay 2000 in
– steklenici merlota iz vinogradnikove zasebne arhive merlot 1999 in merlot 1998.

Za dobrodoščico so postregli penino Kante brut.

Besedilo: Matjaž Ledinek

17 fotografij iz dogodka je na ogled s klikom tukaj :::>>