Metliška črnina – KZ Metlika

Vrhunsko Metliško črnino ustvarja predvsem grozdje Modra Frankinja, ki ga pridelujejo na najboljših legah vinorodnega okoliša Bela krajina.
Najpomembnejša sta rok trgatve, ter odbira grozdja v vinogradu in ob prevzemu v Vinski kleti. S skrbno in pazljivo opravljenim tehnološkim postopkom, od grozdja do steklenice ohranijo vse, kar je dala narava, hkrati pa oplemenitijo kakovostno vino. Po večmesečnem zorenju v velikih hrastovih sodih ter dvomesečnem zorenju v steklenici, dobijo izjemno uglajeno, harmonično, primerno trpko vino, s prefinjeno cvetico gozdnih sadežev.

Steklenico hranimo v hladnejšem (+15°C) in temnem prostoru. Vrhunsko Metliško črnino ogreto na 16 do 18°C priporočamo k jedem kot so pečeni janček ali odojek, meso na žaru, suho-mesnati narezki, predvsem pa k divjačinskim jedem in obrokom iz gob. Zelo bogato se dopolnjuje tudi s pikantnimi siri.