Terme Zreče – Hotel Dobrava ponuja bogato kulinarično izbiro pargljevih jedi in pripadajočega Pargelj vina:
ČAS POMLADNIH JEDI V TERMAH ZREČE – PONUDBA
Kronik pomladne solate za nabiranje vitaminov
(motovilec, regrat, mlad rarič, mehka solata, paradinik, paprika, bučke, zelena, jabolko, olivami, bučno ali sončnično olje, zelični kis ali balzamični kis) 900 (3,75EUR)
Kot dodatek:
Popečena gosja jetra
Popečen mlad sir
Popečeno pičančje meso s curryjem
Kuhano jajce in majonezni preliv
700 (2,92 EUR)
360 (1,5 EUR)
500 (2,08 EUR)
130 (0,54 EUR)
HLADNE PREDJEDI
Mali prigrizki (jagodna terina s parglji, prut z melono, marinirana govedina z ananasom, gosji carpacio z brusnico) 900 (3,75EUR )
Zelenjavni cocktail z brie sirom 900 (3,75EUR )
Pomladni kronik (pargljii v drubi mlade zelenjave, prut in domača unka) 1.450 (6,05 EUR)
Prekajena postrv na pargljih Winaigrette 900 (3,75EUR )
Jagodna terina s tremi popri in marinirano govedino 900 (3,75EUR )
Domača unka z naribanim hrenom in kuhano jajco 1.000 (4,17 EUR)
JUHE
pargljeva kremna juha s penečo smetano in jagodo 600 (2,50 EUR)
pargljeva kremna juha s tartufi 900 (3,75 EUR)
Čemaeva kremna juha s popečeno slanino in rezino jajca 500 (2,08 EUR)
Zelenjavna kremna juha 480 ( 2 EUR)
TOPLE PREDJEDI
Ocvrti parglji s unko in tatarsko omako 1.200 (5 EUR)
Zeleni rezanci z belimi parglji in prekajeno postrvijo 1.440 (6 EUR)
iroki rezanci s pargljevim ragujem in prutom 1.200 (5 EUR)
Krompirjevi svaljki s pargljevim ragujem in parmezanom 1.200 (5 EUR)
pargljevi epki s paradinikovim pestom in parmezanom 1.200 (5 EUR)
VELIKI KRONIK PARGLJEV
parglji s holandsko omako in mladim krompirjem z maslom 1.440 (6 EUR)
IBE S POMLADNO ZELENJAVO
File postrvi s čemaevim pestom 4.800 SIT/kg
(20 EUR)
File postrvi z mandeljni in parglji 2.400 (10 EUR)
File tune s pargljevim ragujem in peteriljevim pestom 2.700 (11,26 EUR)
Morski list na aru s parglji po holandsko 7.000 SIT/kg
(29,21 EUR)
Medaljoni morske abe na aru z zelenimi rezanci, s paradinikovim pestom in belimi parglji z maslom 2.500 (10,43 EUR)
MESNE JEDI
Medaljoni svinjske ribice na pargljih s parmezanom in krompirjem s sezamom 2.200 (9,18 EUR)
Biftek z zeličnim maslom in parglji po holandsko 2.600 (10,84 EUR)
Rumpsteak na aru z mladim sirom 2.100 (8,76 EUR)
Telečji medaljon na aru s parglji po holandsko 2.400 (10 EUR)
Jagnječa zarebrnica s svee popečeno zelenjavo in sirom 1.910 (7,97 EUR)
Puranji zrezek v naravni omaki z ananasom in zelenimi parglji 1.600 (6,67 EUR)
Kot dodatek k ribjim in mesnim jedem priporočamo:
Beli tartufi
Črni tartufi
Tartufata 790 (3,29 EUR)
SLADICE
Svea jagodna torta z naravno smetano 450 (1,87 EUR)
Jagodni pire z vanilijevim sladoledom 550 (2,29 EUR)
Cimetova strjenka z jagodnim pirejem in smetano 480 (2 EUR)
Flambirani parglji z ananasom in jagodo 550 (2,29 EUR)
Priporočajo vam pargljevo vino iz vinske kleti Zlati Grič, ki je po izboru vinskih svetovalcev najbolji spremljevalec k jedem iz pargljev.
Cene so v SIT. DDV je vključen v ceno.
Cene v EUR so informativne in so preračunane po centralnem paritetnem tečaju (1EUR = 239,64 SIT).
Rezervacije:
03 757 61 56
03 757 61 57