Traminec Nobl 2004 iz Ptujske kleti se je uvrstil med svetovno elito dvajsetine odlikovanih vin na največjem svetovnem ocenjevanju vin. Gre za Concours Mondial de Bruxelles, ki je letos na ocenjevanje pritegnil več kot 5.447 vzorcev vin iz 43 drav z vseh kontinentov.S tolikno udelebo je Concours Mondial de Bruxelles postalo največje svetovno vinsko ocenjevanje, s svojo kredibilnostjo pa tudi najbolj verodostojno. Organizatorji namreč podelijo medalje zgolj dvajsetini prispelih vzorcev, zato ima srebrna medalja za traminec iz Ptujske kleti e toliko večji sijaj.
V bruseljski komisiji, ki je letos delala v portugalski Lizboni po sistemu anonimnega ocenjevanja vin posameznih kategorij, je sodelovalo 220 mednarodno priznanih ocenjevalcev vin. Ker gre za ocenjevanje s sedeem v evropski prestolnici, imajo dobljene ocene tudi pomemben vpliv na trenje. To so zelo hitro spoznali v Franciji, e vedno najpomembneji vinarski dravi na svetu, saj njeni vinarji edino na Concours Mondial de Bruxelles poiljajo vsako leto bistveno več kot tisoč vzorcev vin.
ťV takni konkurenci je srebrna medalja za traminec Nobl letnika 2004 iz Ptujske kleti vredna zelo veliko. Za nas ima pravzaprav kar ampionski pomen, saj smo na Concours Mondial de Bruxelles letos poslali samo tri vinske vzorce. Srebrna medalja je sicer visoko odličje za na traminec, za Ptujsko klet pa pomeni, da smo vzpostavili trendovske načine negovanja vin, ki so prepoznavni tudi v najzahtevneji svetovni konkurenci. To pa je prav tako pomembno sporočilo tudi za domače potronike in ljubitelje vin kot tisto, da spet prihaja v ospredje obdobje popularnosti belih vin, s povsem enakimi blagodejnimi učinki na organizem, kot so jih za rdeča vina izumljali pred kaknimi dvemi desetletji. Toliko namreč traja, da se spremenijo okusi in odnosi do priljubljenosti ter modernosti vin. Tako smo medaljo tako velikega ocenjevanja, kot je Concours Mondial de Bruxelles, za traminec, eno od najbolj znamenitih belih sort, dobili takorekoč v najbolj pravem času,Ť je ob sporočilu iz Bruslja komentiral Andrej Sajko, direktor Ptujske kleti.