Sorta: 100 % chardonnay
Letnik: 2001
Reducirajoči sladkor: 5 g/l brut (ekstra suha)
Skupne kisline: 7,42 g/l
Klasična ampanjska metoda
Alkohol: 12,0 vol %
Vino je rumene barve, obstojne pene s finimi in drobnimi mehurčki. Ti so vir naravnega CO2 in izvirajo iz ene točke na dnu kozarca. V obliki veriic potujejo proti povrini, se povezujejo in tvorijo večno ogrlico.
Gladek in obstojen vonj izareva vso bogastvo klasične proizvodnje penin. Sadne arome so odraz večletnega zorenja na kvasovkah. Prevladuje vonj po lupinastem sadju, praenih mandeljnih in lenikih.
Prefinjen okus, dovrenost in skladnost vinskih sestavin je rezultat dolgoletne tradicije proizvodnje penin po klasični metodi. Penina ima krepko telo in malce več alkohola. Kislina je prijetna. Ponos slovenstva pri penečih vinih. Primerna je za večletno staranje.
Več o vinih iz kleti Radgonske gorice najdete na www.radgonske-gorice.si