Znana imena izbora članov za mladinsko kuharsko reprezentanco Slovenije
9. junija je na Srednji oli za gostinstvo in turizem Celje potekal izbor članov za mladinsko kuharsko reprezentanco Slovenije, ki bo zastopala nao dravo v svetovnem merilu. V svojih strokovnih spretnostih se je pomerilo 10 dijakov srednjih ol za gostinstvo in turizem Slovenije, ki so uspeno prili skozi prvi krog izbora letos maja na Brdu pri Kranju, v katerem je komisija z mladimi kuharji opravila razgovor in preverila njihovo spretnost v hladni kuhinji.
V Celju pa so se kandidati na podlagi reba razdelili v dve ekipi in vsaka skupina je iz razpololjivega materiala pripravila svoj meni s tremi hodi za osem oseb.
Naloga odgovornih za izbor je bila precej teka, saj so mladi bodoči kuharji pokazali izredno veliko spretnosti in strokovnega znanja. ťVsi kandidati so pokazali osebno zainteresiranost, saj jim članstvo v ekipi pomeni poseben izziv, v katerem vidijo pridobivanje dodatnih izkuenj v stroki od starejih kolegov in monosti izmenjav v mednarodnem merilu od svojih sovrstnikov. Seznam imen verjetno e ni dokončen, saj je do prvega mednarodnega nastopa e dovolj časa in članstvo v ekipi je odvisno predvsem od kandidatov samih, kako se bodo odzivali na obveznosti, vezane na samo pripravo ekipe,Ť je o izboru povedal Srečko Koklič, sekretar Zdruenja za turizem in gostinstvo pri GZS in kontinentalni direktor za J Evropo pri Svetovni kuharski zvezi (WACS).
V oji izbor za sestavo ekipe so se prebili:
Primo VODEB, dijak Srednje ole za gostinstvo in turizem Celje, končuje 4. letnik izobraevalnega programa 3+2, delovno prakso je pridobival v Hotelu onta v entjurju pri Celju, mentor in strokovni učitelj Andrej Voh.
tefan SRAKA, dijak Srednje ole za gostinstvo in turizem Radenci, ki končuje četrti letnik izobraevanja, zaposlil se bo v Termah 3000 Moravske Toplice, izobraevanje bo nadaljeval ob delu. Strokovno znanje je pridobival pod strokovnim vodstvom strokovne učiteljice Zdenke Tompa.
Dejan PAVLIČ, zaključuje izobraevanje na Srednji oli za gostinstvo in turizem Novo mesto, po olanju se bo zaposlil v Zdraviliču Krka, Grad Otočec, z izobraevanjem bo nadaljeval kasneje ob delu.
Andrej VIDIC, dijak Srednje ole za gostinstvo in turizem Radovljica, končuje 4. letnik srednjega izobraevanja, olanje bo nadaljeval na Viji strokovni oli za gostinstvo in turizem Bled, tipendist Sava Turizem Bled, hotel Park Bled.
Franc HOZJAN, dijak Srednje ole za gostinstvo in turizem Celje. Končuje 3. letnik; program gostinska dela – smer kuhar. Izobraevanje bo nadaljeval, delovne izkunje si je oz. si jih e vedno nabira v podjetju Gostinstvo Velenje in gostiču Rimljanka v empetru. Pri strokovnem delu ga spremlja in usmerja mentor Andrej Voh.
Lojze ČOP, zaključil izobraevanje na Srednji oli za gostinstvo in turizem Zagorje, strokovno sta ga usmerjala strokovni učitelj Teo Gosak in mentor v delovnem procesu Jernej Podpečan. Lojze prihaja iz domačega druinskega podjetja Gostilna Čop PODHUM in se bo po olanju zaposlil v domačem podjetju.
Dodatne informacije in gradiva:
Srečko Koklič, sekretar Sekcije kuharjev in slačičarjev (Zdruenje za turizem in gostinstvo pri GZS), kontinentalni direktor za J Evropo pri Svetovni kuharski zvezi (WACS); GSM: 041 727 925, e-naslov: srecko.koklic@gzs.si