Svetovljan Erich Krutzler odhaja iz Dveri pax-a

Priznani enolog Erich Krutzler, vodilni mož Dveri pax-a odhaja iz te benediktinske kleti. Od 1. januarja 2004 je bil direktor podjetja Dveri-Pax d.o.o., odgovoren za vinogradništvo, kletarjenje in trženje.
Uspelo mu je veliko podvigov. Med njimi je eden najpomembnejših ta, da je uspel slovenska vina ponovno pozicionirati ob bok najeminentnejšim vinskim akterjem. Najpomembnejše pri tem je dejstvo, da mu je to uspelo za vinu pošteno ceno in z dvignjeno glavo. Razlog uspeha je nedvomno v izrednih vinih, ki jih proizvaja in njegovi zdravi filozofiji ter jasni viziji.


Erich Krutzler – zagovornik regionalne prepoznavnosti in naravnosti vina. Nasprotnik vinske uniformiranosti in pretirane uporabe kletarskih tehnologij. Zelo uspešen pri trženju in uvajanju metod prakse kakovosti pri slovenskem vinu.

Gospod Krutzler je kot razlog odhoda navedel osebne razloge. Je doma iz kraja Deutsch-Schützen v južnem Gradiščanskem v Avstriji. Vinar družinske vinogradniške kmetije „Weingut Krutzler“. Znan po prvovrstni zvrsti „Perwolff“, ki se uvršča med najboljša avstrijska rdeča vina.

Njegov naslednik na vodstveni funkciji podjetja Dveri pax je gospod Herbert Toifl.

Komentarji in povzetki na odhod Ericha Krutzlera iz Slovenije tudi v Forumu SloVino.com – preberite in podajte mnenje