Vinoteka v Slovenskih Konjicah – popestritev vinsko turistične ponudbe

Ponudba izbranih vin za domače goste in turiste.
V jesenskih dneh je svojo ponudbo prenovila in dopolnila Vinoteka v Starem trgu v Slovenskih Konjicah. Vinoteka je namenjena tako ljubiteljem kot tudi poznavalcem vin. Tistim, ki si želijo prijetnega druženja in strokovnega nasveta ob degustaciji in pred nakupom izbranih konjiških vin. Posebej je ponudba zanimiva za obiskovalce, turiste in izletnike, ki bodo obiskali mesto ali katero od okoliških znamenitosti.
V prenovljeni ponudbi vinoteke so naprodaj vina najprodornejših konjiških vinogradnikov. Vinski svetovalec sommelier bo poskrbel za strokovno vodenje vinske pokušnje za v naprej najavljene skupine. Po novem ima Vinoteka na široko odprta vrata tudi za individualne kupce.

Okoliški prebivalci bodo navdušeni tudi nad posebnimi popusti in darilnimi ter poskuševalskimi paketi z vini različnih vinarjev. V darilnem izboru so tudi različni odpirači in pripomočki za postrežbo vina. Renomirano zvrst vina Konjičan bo možno ekskluzivno dobiti tudi v več literskih polnitvah po zelo konkurenčni ceni. V ponudbi so redke ekskluzivne vinske polnitve in predikatna vina najvišjega kakovostnega razreda. Posebno mesto v vinoteki je namenjeno arhivskim vinom, tudi takim s častitljivo letnico.

Slovenske Konjice se v zadnjem času uspešno predstavljajo kot eminentna vinska destinacija, katere sloves in paradni konj so vina pridelana na slavni legi Škalce. Predvsem podjetje Zlati grič se s svojimi vini uspešno pojavlja na slovenskem trgu, kakor na mednarodnih vinskih tržiščih, tudi v Ameriki.

Prav zaradi izredne lokacije vinoteke v Slovenskih Konjic je tam moč doživeti utrip starega trškega jedra. Hkrati je vinoteka le nekaj minut vožnje oddaljena od avtocestnega izvoza, kar jo z novo kakovostno ponudbo še bolj približa kupcem odličnih vin.