V mesecu septembru je nacionalna kuharska ekipa pripravila za vabljene goste in goste hotela Grand Toplice večerjo tekmovalni program topla kuhinja s katerim se bo udeleila EXPO GAST tekmovanja v Luxemborgu, kjer se bo pomerila med 15 nacionalnimi ekipami iz celega sveta.
Ekipi se je na Bledu pri pripravi pridruila tudi mladinska ekipa, ki se je tako na zaključku večerje prvič
predstavila tudi medijem.
Sam večer pa je imel dobrodelno nit, saj so se gostitelji in diamantni sponzorji nae ekipe Sava Turizem – Grand hotel Toplice, ki je del drube odpovedal izkupičku celotne večerje v dobrodelne namene in na koncu Rdečemu kriu Slovenije izročil ček za nakup paketov socialno ogroenim druinam v Sloveniji.
Na 53. Gostinsko turističnemu zboru v Čateu smo lahko občudovali postavitev mize nacionalne kuharske ekipe, ki je z pompozno skulpturo (al se je prehitro raztopila) zapolnila osrednji prostor kulinarične razstave.
Mladinska ekipa, pa je zaključila tekmovalni dan v pripravi menija v ivo. Med goste smo za eno mizo povabili sponzorje, katere smo eleli opozoriti na aktivnosti naega drutva in plani dela za vnaprej, za drugo pa novinarje in upamo, da bo gesta naletela na plodna tla.
Srečko Koklič