Aktivnosti nacionalne kuharske ekipe

V mesecu septembru je nacionalna kuharska ekipa pripravila za vabljene goste in goste hotela Grand Toplice večerjo – tekmovalni program topla kuhinja s katerim se bo udeležila EXPO GAST tekmovanja v Luxemborgu, kjer se bo pomerila med 15 nacionalnimi ekipami iz celega sveta.

Ekipi se je na Bledu pri pripravi pridružila tudi mladinska ekipa, ki se je tako na zaključku večerje prvič
predstavila tudi medijem.

Sam večer pa je imel dobrodelno nit, saj so se gostitelji in diamantni sponzorji naše ekipe Sava Turizem – Grand hotel Toplice, ki je del družbe odpovedal izkupičku celotne večerje v dobrodelne namene in na koncu Rdečemu križu Slovenije izročil ček za nakup paketov socialno ogroženim družinam v Sloveniji.

Na 53. Gostinsko turističnemu zboru v Čatežu smo lahko občudovali postavitev mize nacionalne kuharske ekipe, ki je z pompozno skulpturo (žal se je prehitro raztopila) zapolnila osrednji prostor kulinarične razstave.

Mladinska ekipa, pa je zaključila tekmovalni dan v pripravi menija v živo. Med goste smo za eno mizo povabili sponzorje, katere smo želeli opozoriti na aktivnosti našega društva in plani dela za vnaprej, za drugo pa novinarje in upamo, da bo gesta naletela na plodna tla.

Srečko Koklič