18. novembra 2006 se je uspeno zaključil 9. Slovenski festival vin, katerega je obiskalo preko 2400 ljubiteljev vina. S 140 različnimi slovenskimi in tujimi vinarji in kar 344 vrhunskimi vini je letonji festival, ki je potekal od 16. do 18. novembra v Hotelu Slon, presegel vsa pričakovanja.
Obiskovalci so po treh dneh degustiranja, spoznavanja in izpopolnjevanja znanja o vinu izbrali najbolj večno belo in rdeče vino, med belimi Sauvignon polsladko proizvajalca Herge in med rdečimi Merlot, vinarja Ronk Stojka Kristančiča. e prvi dan festivala je strokovna komisija med belimi vini izbrala Traminec, letnik 2005 iz Ptujske kleti ter med rdečimi vini Cabernet Franc, letnik 2005 Emerana Reye iz Gorikih Brd. Sommelierji kot posebna strokovna komisija so izbrali najbolj večen Refok, in sicer Refok vinarja Borisa Bordona.
Medijski Bakhosi s strani novinarjev so bili letos podeljeni v treh kategorijah. Za najbolj večno vino je Medijskega Bakhosa prejelo podjetje Dveri Pax, za Sauvigonon suhi jagodni izbor. Za mlado vzhajajočo zvezdo, ki je namenjena pridelovalcu vina, ki s svojim izvirnim pristopom in kakovostjo napoveduje trende prihodnosti je Medijskega Bakhosa prejel Oton Reya. Za posebne doseke pri pridelavi in promociji vina, Slovenije kot vinske deele ali popularizaciji vinske kulture pa je Medijskega Bakhosa prejel vinar Marjan Simčič.
Festival pa ni bil namenjen samo degustiranju vin, ampak tudi izobraevanju, kar so potrdile tevilčne udelebe na predavanjih in delavnicah. Obiskovalci so bili najbolj navdueni nad delavnicami o pristopih k spajanju vina in hrane, vodeni degustaciji 10-ih najbolje ocenjenih vin na strokovnem ocenjevanju in z delavnico o razliki med vonjem in aromo vina.
Degustacije vin so dopolnila čokoladna potovanja podjetja De novo. Barilla pa je obiskovalce postregla s slanimi prigrizki in testeninami ter omakami vseh okusov.
Dijaki Srednje gostinske ole Celje, pod vodstvom profesorja in sommelierja Edvarda Kunerja, so bili ves čas v veliko pomoč vinarjem na festivalu. Vinoteka Provin pa je obiskovalce oskrbela s profesionalnimi degustacijskimi kozarci Spigelau.
Z uspeno zaključenim festivalom sta organizator podjetje Infos in soorganizator Hotel Slon e z mislimi pri 10. jubilejnem Slovenskem festivalu vin.