Slovenska nacionalna kuharska reprezentanca se je vrnila iz Luksemburga, kjer je med 18. in 22. novembrom 2006 potekala deseta mednarodna razstava gastronomije, kuharske umetnosti in slačičarskih izdelkov.
V okviru dogodka se je odvijalo tudi svetovno kuharsko tekmovanje Expogast, ki se ga je udeleila tudi Slovenska nacionalna kuharska reprezentanca in dva samostojna razstavljavca iz Slovenije, Miro Rizmondo in Peter Patajac.
Ekipa se je na prvi tekmovalni dan predstavila v pripravi jedi, pripravljenih v sklopu treh kategorij in sicer:
Za svoj ekipni nastop so prejeli bronasto odličje.
Osrednji del mize je krasila ledena skulptura boginje Venere, ki jo je naredil Miro Rismondo (Grand Hotel Union) in zanjo prejel srebrno odličje.
Ekipa je drugi tekmovalni dan pripravila meni s tremi hodi za stopet oseb in za svoje delo prav tako prejela bronasto odličje.
Slovenska nacionalna kuharska ekipa je z zbranimi točkami izboljala uvrstitev iz leta 2002 in s tem dobila dodatni zagon za e bolj zavzeto in uspeno delo. V veliko pomoč pa so jim bili tudi člani Mladinske nacionalne kuharske reprezentance in pomočniki iz delovnih sredin iz katerih člani prihajajo: Sebastjan Pahor, Sebastjan Veluček, Miroslav Ilinčič, Tina Zupan, tefan Sraka, Andrej Vidic.
Slovenske barve je v Luksemburgu zastopala tudi Vojaka kuharska ekipa, ki je osvojila v pripravi vojakega menija srebrno odličje.
Reprezentanca deluje v okviru Drutva kuharjev in slačičarjev Slovenije, ki pridobiva sponzorska sredstva in s tem omogoča ekipi mednarodne nastope. Ekipo na tekmovanju v Luxemburgu sta spremljala predsednik Drutva, Toma Vozelj in sekretar Drutva Srečko Koklič.
Toma Vozelj
Predsednik Drutva kuharjev in slačičarjev Slovenije