Ugodna ponudba – menu z desetimi hodi + vino pri Pecu

Z namenom dviga kulture omizja so v Gostilni pec pripravili degustacijski meni – posebno ponudbo hrane in izbranih vin. Vredno obiska!


VAŠ PECOV DEGUSTACIJSKI MENU V JANUARJU 2007

Pozdrav iz kuhinje

***

Domača jetrna pašteta z črno redkvijo in bučnimi semeni

***

Fižolova strnjenka s prekajenim govejim jezikom pod testenim pokrovom

***

Petelinji čaj z ribano kašo

***

Postrv pečena v bučnem olju z bučnimi semeni

***

Ingverjev sorbet brez penine

***

Svinjska ribica v omaki balzamičnega kisa

***

Čokoladna strast

***

Sir iz vozička

***

Sladki zaključek

Cena samo 24 EURO

V spremljavi vin samo 32 EURO

P.S. Vljudno naprošamo za rezervacijo terminov, da bomo lahko kar najbolje pripravili vašo vinsko-kulinarično doživetje. Prvih dvajset rezervacij prejme darilo hiše!

Povečana prodaja kosil in večerij v stilu Slow Food-a pri Pecu!

Več let že pripravljamo za vas kosila in večerje v stilu Slow Food-a. Vedno več vas je bilo, ki ste se prepuščali našim kuharjem in sommelierjem.

V letu, ki se končuje smo glede na leto 2005 zabeležili rast Slow Food kosil in večerij ki smo jih pripravili za vas za presenetljivih 17.6%. To pomeni, da smo od vseh obrokov skupaj, ki smo jih v letu ki odhaja postregli, postregli kar 31 % v stilu Slow Food.

Ker bi želeli v letu ki prihaja pripraviti še več kosil in večerij v tem stilu pripravljamo v mesecu Januarju poseben menu po posebno ugodni ceni.

Zakaj pripravljamo to ponudbo pod posebno ugodnimi pogoji?
Zato ker želimo pridobiti čim več gostov, ki si bodo tudi v prihodnje, zase in za svoje bližnje vzeli čas ter se prepustili našim kuharjem in sommelierjem!

Zakaj prav v Januarju ?
Zato ker si lahko v Januarju vzamemo čas za vas in se vam še posebej posvetimo.

Prepustite se!


Uživajte v kvaliteti in majhnih porcijah.

Pokažite svojim gostom da jih cenite.
Kaj je Slow Food?
Je mednarodno gibanje za zaščito pravice do počasnega uživanja hrane. Izhaja iz Italije, natančneje iz Piemonta.

Ponavadi gre za pripravo in postrežbo več vrst hrane v enem samem kosilu ali večerji.
Vi se nam prepustite z izbiro hrane in pijače v zameno pa vam ponudimo doživetje okusov kot se za pravega poznavalca ťgurmanaŤ spodobi.

Za nas gostince je pripravljanje jedi v tem stilu še posebej zahtevno, saj je potrebno veliko idej, natančnosti in usklajenosti med kuhinjo in strežbo.
Široka paleta zaznav okusov se pojavi že med samo pripravo hrane ter kasneje še v kombinaciji z vinom. Vse je potrebno preučiti in ponuditi v harmoniji!

Za nas je to poseben izziv, zato si želimo v prihodnje čim več gostov, ki se spoznajo in nam zaupajo.


Matevž Visočnik, sommelier II
**************************
Gostilna Pec – Lovro Visočnik s.p.
Sp. Selnica 1, 2352 Selnica ob Dravi
tel.: 02/ 674 03 56, fax: 02/ 674 03 57
e-mail: gostilnapec@siol.net
web page: http://www.gostilnapec.si