Z namenom dviga kulture omizja so v Gostilni pec pripravili degustacijski meni – posebno ponudbo hrane in izbranih vin. Vredno obiska!
VA PECOV DEGUSTACIJSKI MENU V JANUARJU 2007
Pozdrav iz kuhinje
***
Domača jetrna pateta z črno redkvijo in bučnimi semeni
***
Fiolova strnjenka s prekajenim govejim jezikom pod testenim pokrovom
***
Petelinji čaj z ribano kao
***
Postrv pečena v bučnem olju z bučnimi semeni
***
Ingverjev sorbet brez penine
***
Svinjska ribica v omaki balzamičnega kisa
***
Čokoladna strast
***
Sir iz vozička
***
Sladki zaključek
Cena samo 24 EURO
V spremljavi vin samo 32 EURO
P.S. Vljudno naproamo za rezervacijo terminov, da bomo lahko kar najbolje pripravili vao vinsko-kulinarično doivetje. Prvih dvajset rezervacij prejme darilo hie!
Povečana prodaja kosil in večerij v stilu Slow Food-a pri Pecu!
Več let e pripravljamo za vas kosila in večerje v stilu Slow Food-a. Vedno več vas je bilo, ki ste se prepučali naim kuharjem in sommelierjem.
V letu, ki se končuje smo glede na leto 2005 zabeleili rast Slow Food kosil in večerij ki smo jih pripravili za vas za presenetljivih 17.6%. To pomeni, da smo od vseh obrokov skupaj, ki smo jih v letu ki odhaja postregli, postregli kar 31 % v stilu Slow Food.
Ker bi eleli v letu ki prihaja pripraviti e več kosil in večerij v tem stilu pripravljamo v mesecu Januarju poseben menu po posebno ugodni ceni.
Zakaj pripravljamo to ponudbo pod posebno ugodnimi pogoji?
Zato ker elimo pridobiti čim več gostov, ki si bodo tudi v prihodnje, zase in za svoje blinje vzeli čas ter se prepustili naim kuharjem in sommelierjem!
Zakaj prav v Januarju ?
Zato ker si lahko v Januarju vzamemo čas za vas in se vam e posebej posvetimo.
Prepustite se!
Uivajte v kvaliteti in majhnih porcijah.
Pokaite svojim gostom da jih cenite.
Kaj je Slow Food?
Je mednarodno gibanje za začito pravice do počasnega uivanja hrane. Izhaja iz Italije, natančneje iz Piemonta.
Ponavadi gre za pripravo in postrebo več vrst hrane v enem samem kosilu ali večerji.
Vi se nam prepustite z izbiro hrane in pijače v zameno pa vam ponudimo doivetje okusov kot se za pravega poznavalca ťgurmanaŤ spodobi.
Za nas gostince je pripravljanje jedi v tem stilu e posebej zahtevno, saj je potrebno veliko idej, natančnosti in usklajenosti med kuhinjo in strebo.
iroka paleta zaznav okusov se pojavi e med samo pripravo hrane ter kasneje e v kombinaciji z vinom. Vse je potrebno preučiti in ponuditi v harmoniji!
Za nas je to poseben izziv, zato si elimo v prihodnje čim več gostov, ki se spoznajo in nam zaupajo.
Matev Visočnik, sommelier II
**************************
Gostilna Pec – Lovro Visočnik s.p.
Sp. Selnica 1, 2352 Selnica ob Dravi
tel.: 02/ 674 03 56, fax: 02/ 674 03 57
e-mail: gostilnapec@siol.net
web page: http://www.gostilnapec.si