Rebula Bagueri iz kleti Goriška Brda

Vrhunsko vino prijetnega, polnega okusa, z izraženo kislino, ki daje vinu potrebno svežino. Vonj vina je sorten; spominja na limono, zeleno jabolko, cedro, grenivko, prijetno zaokrožen z nežno aromo vanilije in sveže kruhove skorje. Okus vina je poln, z nežno izraženo kislino in harmoničen. Zaključek okusa gladek, z nežno noto sladkih taninov. Odhod je srednje dolg.
Tehnični podatki
Poreklo: Vinorodni okoliš Goriška brda
Vinorodni kraji – lege: Kozana, Višnjevik, Kojsko, Vedrijan, Šmartno
Lega: JZ, V, J
Površina vinogradov: 2 ha
Oblika vinogradov: terasasta
Nadmorska višina: 120 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 40 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta: 100% Rebula– avtohtona sorta Goriških brd
Trgatev: izključno ročna

Fermentacija
70 % v inox tankih pri T= 12 – 14˚C
30 % v francoskih barrique sodčkih

Zorenje
30 % vina v novih francoskih barrique sodčkih, 6 mesecev ťsur lieŤ
70 % vina v inox tankih

Razkis: delen

Priporočilo sommelier-a (Matches Made in Haven)
Bagueri Rebula se lepo poda z osvežilnimi solatami, jedmi iz belih morskih rib, morskih sadežev, rižoto z zelenjavo in testeninami z zelenjavnimi omakami.
Posebej priporočamo regrat z ocvirki, rižoto s pokalico, ocvrti bezgov in akacijev cvet.

Spletna stran: http://www.klet-brda.com