Skupina X

Skupina X – Temeljni kamen je bil postavljen leta 2000, ko je skupina prijateljev in ljubiteljev vin pripravila prvo degustacijo.
Prvotno se je skupina imenovala Grupa X. Skozi mesečna srečanja pa je prevladalo mnenje, da se ime grupa x zamenja z imenom Skupina. X in pod tem imenom te dni praznujemo jubilejno 50. zaporedno srečanje.

V vseh teh letih smo na srečanjih imeli možnost spoznati veliko različnih vinskih vzorcev, tako sortnih kot zvrsti, belih, rdečih, rose, mirnih in penečih, domačih in tujih. Na vseh srečanjih so člani – degustatorji vse prispele vzorce tudi ocenili in na osnovi kriterijev razvrstili. Rezultati so bili objavljeni v različnih medijih.

V prihodnosti pa želimo širši javnosti še bolj približati naše delo, rezultate in komentarje članov Skupine X pridobljenih na osnovi degustacij in ocenjevanja vin, skozi lastno internetno stran, ki bo v zelo kratkem času voljo, saj je že v zaključni fazi razvoja.

Zahvaljujemo se vsem vinskim kletem in vinarjem prav tako vinskim trgovcem in vinotekam v Sloveniji za dosedanje sodelovanje.

Uroš Bočko