RESTAVRACIJA JB LJUBLJANA, BOTJAN PAVLI IN LUKA STREHAR
HIT D.D.,GORAN PETROVIČ
HOTEL ONTA ENTJUR, MARKO PAVČNIK IN PRIMO VODEB
14 kuharskih ekip se je pomerilo v pripravi riote s parglji. 14 različnih receptur, različnih pristopov, različnih filozofij in različnih tehničnih reitev. Vse ekipe so pokazale visok strokovni nivo.
Rezultati so bili zelo tesni. Med posameznimi mesti je bilo tudi samo za nekaj desetink (od 100 točk) razlike.
Po svoje bi lahko bile vse tekmovalne ekipe zmagovalne. Kuhanje pred tako velikim avditorijem strokovne in ljubiteljske publike je nedvomno zahtevno opravilo.
Zato vsem ekipam tekmovalcem in njihovim gostinskim lokalom iskreno čestitamo.
Tekmovalce je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali priznani strokovnjaki:
najbolje ocenila naslednje tri riote s parglji:
1. mesto
RESTAVRACIJA JB LJUBLJANA, BOTJAN PAVLI IN LUKA STREHAR
2. mesto
HIT D.D.,GORAN PETROVIČ
3. mesto
HOTEL ONTA ENTJUR, MARKO PAVČNIK IN PRIMO VODEB
Čestitke!
Tekmovanje je organiziral Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino v sodelovanju z Drutvom kuharjev in slačičarjev SloVenije in partnerj.
Predsednik Drutva kuharjev in slačičarjev, gospod Toma Vozelj je poskrbel za koordiniranje dela komisije in strokovno podporo izvedbi.
Na podelitvi priznanj je tekmovalcem veliko lepih in spodbudnih besed namenil gospod Srečko Koklič, direktor za Juno Evropo WACS – svetovne organizacija kuharskih efov. Z pohvalami in o vidnem napredku ni skoparil. Izpostavil je, da je za uveljavitev slovenske kuhinje potrebna samozavesti in znanje. Tekmovalci so prikazali oboje.
Prireditev je trajala dobrih devet ur.
Obiskalo jo je več kot 1400 obiskovalcev.
Med gosti je bilo veliko gostincev. Prav tako so prireditev z zanimanjem spremljali tujci, ki so se udeleili sejma Turizem in prosti čas ter Slona plovil. Uivali so ob tekmovalnih riotah in tudi ob premierni pokunji vseh sedmih letonjih Pargelj vin.
Akcija Pargelj se nadaljuje. V naslednjih dveh mesecih bodo napredni gostinci svoje goste razvajali z kreacijami iz pargljev in sommeliersko izbranimi vini za tovrstne jedi.
Naslednji dogodek akcije Pargelj bo tradicionalno pargljevo vinsko kulinarično doivetje, katero bo 5. aprila v gostiču PEC v Selnici ob Dravi. Če elite uivati v jedeh pripravljenimi pod taktirko Mateva Visočnika, prvega spremljevalca kuharja leta vam priporočamo čimprejnje rezervacije. Pecova ekipa obljublja meni z desetimi jedmi in sedmimi Pargelj vini. Za letos jedilnik obljubljajo izlet v molekularno kuhinjo in uporabo duika pri pripravi nekaterih jedi. Ne zamudite.
Akcijo Pargelj podpirajo:
Drutvo kuharjev in slačičarjev Slovenije
Gospodarsko razstaviče Ljubljana
Vinske kleti Slovenije
Revija Pet zvezdic
Ri Zlato polje
Začimbe Maestro