BOUG EGNJAJ E DRUGIČ
Skupina Panvita in Podjetje za informiranje iz Murske Sobote sta podprla izdajo nove knjige kuharskega mojstra Branka Časarja.
Priznani kuharski mojster Branko Časar je izdal novo kuharsko knjigo in tudi ta ima, tako kot tista izpred nekaj let, naslov Boug egnjaj. Izid knjige je podprla Skupina Panvita, knjiga pa je izla pri Podjetju za informiranje iz Murske Sobote. Kulinarikom in gostincem iz severovzhodne Slovenije so knjigo Pri Lovenjaku v Polani predstavili avtor Branko Časar, predsednik uprave Skupine Panvita Dejan idan in direktorica Podjetja za informiranje Irma Benko.
Knjiga vsebuje več kot 300 receptov, ki temeljijo na tradicionalni prekmurski kulinariki, prilagojeni sodobnemu načinu ivljenja. Sestavljena je iz estih vsebinskih sklopov. V prvem so recepti za jedi iz unke in unke po prekmursko, ki je kulinarična posebnost pokrajine ob Muri, v drugem delu je izbor najbolj priljubljenih receptov iz prve knjige, v preostalih tirih delih pa so recepti razvrčeni po letnih časih. Knjiga je izla v 5000 izvodih in jo je mogoče kupiti na Tuevih prodajnih mestih po vsej Sloveniji, pred velikonočnimi prazniki pa bo naprodaj tudi v paketu s Panvitino unko po prekmursko.
Skupina Panvita je pomemben ponudnik hrane v srednji Evropi. Proizvodnja, ki obsega poljedelstvo, proizvodnjo krme, rejo praičev, perutninarstvo, mesno predelavo in ekologijo, je organizirana tako, da sta zagotovljena nadzor in sledljivost od njive do končnega porabnika. Panvita je tesno povezana z okoljem, v katerem deluje, saj pogodbeno sodeluje z več kot tisoč druinskimi kmetijami v Sloveniji. Njeni načrti so usmerjeni v sonaravno pridelavo kakovostne zelenjave in vrtnin. Postala je največji pridelovalec jagod v Sloveniji (to bodo maja zaznamovali s prireditvijo Dan jagod), letos pa bo na trgu prvič ponudila lastni paradinik. Panvita je imetnik mednarodnega prehranskega standarda IFS (International Food Standard), ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa je Panvitinemu svinjskemu mesu blagovne znamke Pigi in pičančjemu mesu znamke. Domači gorički pičanec podelilo certifikat vije kakovosti.
Oste Bakal