V okviru srečanja sommelierjev na Zavodu SloVino so sommelierji obiskali Ptujsko klet, kjer je potekala delavnica o druenju čokolade in vina. Vina so pokuali ob Strasti – ročno izdelani temni čokoladi z bučnimi semeni in bučnim oljem.
Ptujski vinarji so navduevali z izjemnimi arhivskimi, kakor tudi z vini aktualnih letnikov. Tako so sommelierji imeli monost poizkusiti vina častitljivih letnikov 1940, 1958, 1983 in moderna vina linij Noblesse in Nobl.
Delavnica spajanja okusov arhivskih vin s čokolado je presenetila s e eno posebnostjo. Čokolada, ki je bila spremljava arhivskim vinom je bila ročno izdelana temna čokolada s praenimi bučnimi semeni in bučnim oljem. Tovrstni čokoladi, slovenski kulinarični posebnosti, so v Oljarni Kocbek nadeli ime Strast.
Zanimiva in poučna vinsko čokoladna kombinacija je vinske svetovalce navduevala in jim dajala nov navdih za iskanje inovativnih gurmanskih kreacij.
Povezave:
www.strast.si Temna čokolada z bučnimi semeni in bučnim oljem
www.ptujska-klet.si Ptujaka klet vinarstvo