Sommelierji spoznavali letnike 1940, 1958 in 1983 ter uživali ob temni čokoladi z bučnimi semeni in bučnim oljem

V okviru srečanja sommelierjev na Zavodu SloVino so sommelierji obiskali Ptujsko klet, kjer je potekala delavnica o druženju čokolade in vina. Vina so pokušali ob Strasti – ročno izdelani temni čokoladi z bučnimi semeni in bučnim oljem.
Ptujski vinarji so navduševali z izjemnimi arhivskimi, kakor tudi z vini aktualnih letnikov. Tako so sommelierji imeli možnost poizkusiti vina častitljivih letnikov 1940, 1958, 1983 in moderna vina linij Noblesse in Nobl.

Delavnica spajanja okusov arhivskih vin s čokolado je presenetila s še eno posebnostjo. Čokolada, ki je bila spremljava arhivskim vinom je bila ročno izdelana temna čokolada s praženimi bučnimi semeni in bučnim oljem. Tovrstni čokoladi, slovenski kulinarični posebnosti, so v Oljarni Kocbek nadeli ime Strast.

Zanimiva in poučna vinsko čokoladna kombinacija je vinske svetovalce navduševala in jim dajala nov navdih za iskanje inovativnih gurmanskih kreacij.

Povezave:
www.strast.si Temna čokolada z bučnimi semeni in bučnim oljem
www.ptujska-klet.si Ptujaka klet vinarstvo