Tekmovanje v pripravi rižote – informacija tekmovalcem

Prve ekipe začnejo z nastopom ob 10.00 uri. Sočasno bosta nastopali dve podjetji. Vrstni red bo določil žreb. Prijavljenih je 15 ekip. Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo ob 19. uri v vinoteki Vinske kleti Slovenije.
Tekmovalci se zberejo v četrtek 29. marca ob 9.30 na ploščadi Gospodarskega razstavišča v Ljubljani, Dunajska cesta 18 pred vinoteko VKS.

Za tekmovalce posredujemo nekaj dodatnih informacij na njihova najpogostejša vprašanja:

  • na voljo bo parboiled riž Zlato polje
  • na voljo bodo začimbe Maestro
  • na voljo bo hladno stiskano sončnično olje, rafinirano sončnično olje in bučno olje – Oljarna Kocbek
  • na voljo bo ŠPargelj vino za pripravo jedi
  • na tekmovališču bo na voljo električna vtičnica in voda
  • vso ostalo opremo, pripomočke in živila prinesejo tekmovalci s seboj
  • vsaka ekipa pripravi tri tekmovalne krožnike
  • ocenjevalno komisijo sestavlja 5 oseb (štirje kuharski mojstri in en strokovni novinar)

    Spletna povezava do razpisa in pravilnika se nahaja na https://www.slovino.si/novice.php?novica_id=2073

    Strokovni nadzor nad tekmovanjem:
    DRUŠTVO KUHARJEV IN SLAŠČIČARJEV SLOVENIJE

    Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino
    Vinarska 14
    SI-2000 Maribor
    info@slovino.com
    http://www.slovino.com
    02 2283030
    031766000