Veliko srečanje sommelierjev II. stopnje

ŠPARGELJ VINO BO IZBIRALO VEČ KOT 30 EMINENTNIH SOMMELIERJEV II. STOPNJE
Sommelierji – vinski svetovalci bodo v organizaciji Zavoda Slovino že četrtič zapored komisijsko izbirali ŠPargelj vino.
V ponedeljek 5. marca bo v profesionalni degustacijski sobi potekala degustacija, na kateri bodo izbirali vina, ki se idealno družijo z jedmi iz špargljev.
Svojo udeležbo je potrdilo več kot 30 v strokovno komisijo vabljenih sommelierjev.

Ob delovni degustaciji za izbor ŠPargelj vina bo sommeliersko srečanje zapolnjeno z bogatim strokovnim programom.

Profesionalni sommelierji II. – vinski svetovalci bodo odkrivali možnosti druženja vina s posebno temno čokolado z bučnimi semeni in bučnim oljem imenovano Strast.

Pod pokroviteljstvom Ptujske kleti bodo poskušali izbrana vina, med njimi arhivska vina spoštljivih letnikov, vse tja od letnika 1940 naprej.

Vina, ki bodo dosegla kriterije za sodelovanje v akciji ŠPargelj vino bodo na voljo v enotni podobi že konec meseca marca oz. najkasneje z začetkom sezone slovenskih špargljev.

Ker v projektu ob sommelierjih sodelujejo še vinarji, gostinci, kuharji, pridelovalci špargljev, vinoteke in mediji bo v pomladnih dneh možno ob ŠPargelj vinoh uživati na večih predstavitvah po vsej Sloveniji. Seveda v tem času ne bo manjkala ponudba špargljevih jedi v boljših lokalih.