Vinum Cardinalum – prestižno vino iz Kleti Bistrica – tudi dobrodelno

Kardinalu Rodetu izročili prve steklenice Vinum Cardinalum.Nov vrhunski produkt slovenskobistriškega vinarja bo dosegljiv v maloštevilčni seriji. Namenjen je predvsem vinskim sladokuscem in zbirateljem.

V soboto 24. marca 2007 ob 17. uri je bila v zasebnih prostorih kardinala dr. Franca Rodeta v Vatikanu manjša svečanost. Visokemu cerkvenemu dostojanstveniku, prefektu za redove, so namreč ob prvi obletnici imenovanja za kardinala izročili prve primerke steklenic vina z imenom Vinum Cardinalum, novim ekskluzivnim produktom Kleti Bistrica d.o.o. iz Slovenske Bistrice.Na audijenci pri kardinalu Dr. Rodetu direktorica Kleti Bistrica enologinja Darja Bovha.

Dogodka se je poleg predstavnikov Kleti Bistrica in uglednih gostov iz ožjega kroga kardinalovih prijateljev ter sodelavcev udeležil tudi dr. Ivan Rebernik, veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu.

Kot vemo je kardinal Rode velik ljubitelj Slovenije in slovenstva, ceni pa tudi dobra vina. Zato so se v Kleti Bistrica odločili, da tako pomemben dogodek, kakršen je bil imenovanje nekdanjega ljubljanskega nadškofa in metropolita za kardinala, obeležijo s posebno polnitvijo ťkardinalskega vinaŤ iz Kleti Bistrica.

Z največjo pozornostjo odbrano grozdje, pridelano na prestižnih legah vinogradov Nadškofije Maribor in katerih korenine segajo še v čas blaženega škofa Slomška, so osnova plemenitosti belega vina Vinum Cardinalum.

Sozvočje štajerskih tal in podnebja ter izrazitost in specifičnost odbranih sort povzdiguje žlahtnost novega vina. To bo zavoljo svoje harmoničnosti, vonja in okusa navdušilo, kot znajo navdušiti le vina z veliko začetnico.

Steklenice Vinum Cardinalum so opremljene s primerno oblikovano etiketo, ki opozarja na imenitnost njihove vsebine. Vsaka steklenica bo shranjena v za to priložnost posebej pripravljeni embalaži, katere notranjost bo obložena s svileno tkanino. V seriji bo samo 2006 steklenic, ki bodo oštevilčena od 0001 do 2006, kar je tudi leto imenovanja dr. Rodeta za kardinala. Vino bo spremljal poseben certifikat.

Zaradi majhnega števila steklenic v seriji je zanimanje sladokuscev in zbirateljev za Vinum Cardinalum že sedaj zelo veliko. Del zaslužka od prodaje bo po izbiri kardinala dr. Rodeta namenjen za pomoč pri izgradnji Slovenske vasi na Madagaskarju, za katero skrbi misijonar Peter Opeka.