Bron za chardonnay iz Vinska klet Goriška Brda

Na 14. mednarodnem ocenjevanju CHARDONNAY DU MONDE 2007, ki se je odvijalo od 14. do 17. marca v francoski Burgundiji, se je Vinska klet Goriška Brda ponovno izkazala.
Na ocenjevanju je bilo prijavljenih 949 Chardonnayev iz 38 držav. Komisija je podelila 66 zlatih medalj, 170 srebrnih in 79 bronastih.

Dobrovo, 20. marec 2007 – 66 zlatih medalj, 170 srebrnih in 79 bronastih.
Vinska klet Goriška Brda si je tokrat medaljo prislužila s Chardonnayem Bagueri 2004 in tako v Brda zopet prinesla bron. Tako je Vinska klet Goriška Brda ponovila lanski uspeh, ko je bil z bronasto medaljo na tem prestižnem ocenjevanju nagrajen Chardonnay Quercus 2005, leto pred tem pa je zlato medaljo dobil Chardonnay Bagueri 2003.

Od več kot 300 enologov ocenjevalcev je bilo 55 % tujih. Tudi letos je slovensko zastavo zastopal enolog Vinske kleti ťGoriška BrdaŤ Darinko Ribolica, ki je ocenjeval vina iz Francije, Avstralije in Mehike. Ocenjevanje je potekalo pod strogimi mednarodnimi pravili OIV( Mednarodni urad za trto in vino ).

Letošnji uspeh Vinske kleti Goriška Brda na ocenjevanju Chardonnay du Monde v Franciji se pridružuje dolgemu nizu dosežkov kleti na mednarodnih tekmovanjih. Takšni rezultati potrjujejo konstantno vrhunsko kvaliteto vin iz vinske kleti Goriška Brda in jo uvršajo med najboljše pridelovalce belih vin na svetovni ravni.

Več o klei in nagrajenem vinu na spletni strani www.klet-brda.si