V PETEK, 20.04.2007 bo na Mananu pri Kopru enodnevna delavnica Sredozemske kuhinje. Tokratno druenje bomo posvetili pargljem.
Med vladavino Ludvika XIV. so parglje poimenovali kraljevska vrtnina, zakaj, boste izvedeli ob pripravi okusnih in sočnih jedi med naim druenjem
Predavateljica in predsednica ťDrutva za zdravo ivljenjeŤ, izkuena kuharica na področju sredozemske kuhinje Tatjana Butul, ki izkunje pridobljene s kuhanjem in izobraevanjem prenaa na svoje učence, bo tokrat predstavila to cenjeno kuhinjo na enodnevnem druenju.
Sredozemska kuhinja je zdrava in polna sončnih okusov. V Sredozemlju smo v prednosti pred celino zaradi bogate izbire sadja, zelenjave in začimb čez celo leto, zato temelji kuhinja na pripravi sveih sestavin. Jedi so zelo preproste, obenem pa zelo bogate. Naučili se bomo pripraviti okusne predjedi, bogate juhe in e bolje glavne jedi, ter sladice. Spoznali bomo zdravju koristne učinke oljčnega olja in zelič, ki so v tem delu Slovenije veliko bolj aromatična kot drugje.
Sommeliersko izbrana Pargelj vina bodo odlična spremljava na delavnici pripravljenim jedem. Tako bomo spoznali priznana bela vina, ki nas v zdravju dopustno popitih količinah varujejo pred obolenji srca in oilja.
ENODNEVNI TEČAJ
ORGANIZATOR : DRUTVO ZA ZDRAVO IVLJENJE , Manan 10 d , 6000 Koper v sodelovanju z Domačijo Butul
TERMIN: 20.04.2007 , PETEK začetek ob 15.00 URI
KRAJ DOGODKA : Domačija Butul Manan 10 d, v prostorih drutva
CENA : 5O na osebo. V ceno so vključeni vsi stroki delavnice (literatura, ivila, pribor, dva obroka pripravljene hrane in presenečenje .)
PRIJAVE : prijavite se lahko na e-naslov: butul@siol.net 30000-0004094794 Volksbank Ljudska banka Koper
INFORMACIJE: Tel : 05 6311777 ali 041 718 219 Butul Tatjana, kjer se lahko pozanimate tudi za prenočiče za vse tiste, ki so iz drugih krajev in bi eleli ta konec tedna ob zanimivem kuhanju izkoristiti za sprostitev v bliini slovenskega morja, v prijetnem okolju koprskega podeelja, nedaleč od morskih valov, po ugodnih cenah.