Ena takih delavnic je bila te dni na sedeu Drutva za zdravo ivljenje v Mananu pri Kopru (pri druini Butul) na temo pargelji, njihova priprava, uporaba in kombiniranje z ostalimi ivili.
V goste so povabili Zavod SloVino iz Maribora, kjer so sommelierji tudi to pomlad izbrali pargelj vino.
ťSlovenska Istra je kot najseverneji del Sredozemlja čez celo leto bogata s sveimi iviliŤ pravi Tatjana Butul, vsestranski generator Drutva za zdravo ivljenje in dodaja ť prav to kar je pomembno pri vsebnostih vseh hranljivih snovi, ki jih potrebuje nae teloŤ. Sicer praznuje drutvo letos e 10. obletnico delovanja.
Prijetna skupina sestavljena iz gorenjcev, tajercev in primork je "čarala" ob sestavljenem jedilniku jedi iz parge.
Piranski brancin druine Fonda je predstavila simpatična članica druine Fonda dr. Irena. Bil je nakaken kralj med jedmi tudi tokrat, a vse kar smo lahko preizkusili, videli in se naučili je bilo celostno odlično.
Odlična so se podala tudi Parglj vina, ki so jih ob tej prilonosti sommelierji Zavoda Slovino, izbral k sedmim jedem.
Delavnica bo predsatvljena v sredo 25. 4 2007 na tiskovni konferenci na Pomjanu.
Dodatne informacije:
http://www.butul.net