Delavnice za ozek krog ljubiteljev in poznavalcev o mediteranski (istrski) gastronomiji … tudi o vinu imenovanem Špargelj vino.

Ena takih delavnic je bila te dni na sedežu Društva za zdravo življenje v Manžanu pri Kopru (pri družini Butul) na temo špargelji, njihova priprava, uporaba in kombiniranje z ostalimi živili.
V goste so povabili Zavod SloVino iz Maribora, kjer so sommelierji tudi to pomlad izbrali Špargelj vino.

ťSlovenska Istra je kot najsevernejši del Sredozemlja čez celo leto bogata s svežimi živiliŤ pravi Tatjana Butul, vsestranski generator Društva za zdravo življenje in dodaja ť prav to kar je pomembno pri vsebnostih vseh hranljivih snovi, ki jih potrebuje naše teloŤ. Sicer praznuje društvo letos že 10. obletnico delovanja.



Prijetna skupina sestavljena iz gorenjcev, štajercev in primork je "čarala" ob sestavljenem jedilniku jedi iz šparge.


Piranski brancin družine Fonda je predstavila simpatična članica družine Fonda dr. Irena. Bil je nakakšen kralj med jedmi tudi tokrat, a vse kar smo lahko preizkusili, videli in se naučili je bilo celostno odlično.

Odlična so se podala tudi ŠParglj vina, ki so jih ob tej priložnosti sommelierji Zavoda Slovino, izbral k sedmim jedem.

Delavnica bo predsatvljena v sredo 25. 4 2007 na tiskovni konferenci na Pomjanu.

Dodatne informacije:

http://www.butul.net