Gostišče PEC odprlo sezono ŠPargljevih jedi in ŠPargelj vin

Letošnje ŠPargljevo enogastronosmko doživetje, ki smo ga tradicionalno organizirali z Zavodom SloVino pri Pecu je za nami. V začetku srečanja smo tako kot vsako leto ob aperitivu izbrali botra potomke najstarejše trte na svetu. To je letos postal gospod Maks Edelbaher. Pod njegovim pokroviteljstvom bo celoletna skrb za trto, katera že tretje leto bujno raste tik ob gostišču PEC.Na uživaški večerji, katera je potekala 5. aprila se je zbralo 60 dobrojedcev.


Moderni pristopi so sestavni del akcije ŠPargelj. Tudi v pripravi jedi.

Po aperitivu smo uživali v meniju z 10- timi jedmi ter sedmimi Špargelj vini. Vsaka jed je bila bolj ali manj pripravljena iz špargljev.

Po tradicionalnem srečanju (Slow Food) pri Pecu, smo otvorili tudi Špargljevo sezono. Sporočamo vam da smo za vas pripravili obilo zanimiv jedi iz špargljev.

Prav tako pa imamo za vas v kleti vseh sedem špargljevih vin, ki so bila izbrana pod okriljem Zavoda Slovino s strani sommelierjev 2. stopnje.


Besedilo: Matevž Visočnik, sommelier II in kuhar
**************************
Gostilna Pec – Lovro Visočnik s.p.
Sp. Selnica 1, 2352 Selnica ob Dravi
tel.: 02/ 674 03 56, fax: 02/ 674 03 57
e-mail: gostilnapec@siol.net
web page: http://www.gostilnapec.si