Letonje Pargljevo enogastronosmko doivetje, ki smo ga tradicionalno organizirali z Zavodom SloVino pri Pecu je za nami. V začetku srečanja smo tako kot vsako leto ob aperitivu izbrali botra potomke najstareje trte na svetu. To je letos postal gospod Maks Edelbaher. Pod njegovim pokroviteljstvom bo celoletna skrb za trto, katera e tretje leto bujno raste tik ob gostiču PEC.Na uivaki večerji, katera je potekala 5. aprila se je zbralo 60 dobrojedcev.
Moderni pristopi so sestavni del akcije Pargelj. Tudi v pripravi jedi.
Po aperitivu smo uivali v meniju z 10- timi jedmi ter sedmimi pargelj vini. Vsaka jed je bila bolj ali manj pripravljena iz pargljev.
Po tradicionalnem srečanju (Slow Food) pri Pecu, smo otvorili tudi pargljevo sezono. Sporočamo vam da smo za vas pripravili obilo zanimiv jedi iz pargljev.
Prav tako pa imamo za vas v kleti vseh sedem pargljevih vin, ki so bila izbrana pod okriljem Zavoda Slovino s strani sommelierjev 2. stopnje.
Besedilo: Matev Visočnik, sommelier II in kuhar
**************************
Gostilna Pec – Lovro Visočnik s.p.
Sp. Selnica 1, 2352 Selnica ob Dravi
tel.: 02/ 674 03 56, fax: 02/ 674 03 57
e-mail: gostilnapec@siol.net
web page: http://www.gostilnapec.si