Mednarodna odličja za vina Vinske kleti Vipava

Na mednarodnem vinskem tekmovanju Vinalies Internationales Pariz, ki je bilo od 2. do 6. marca letos, je Malvazija Lanthieri 2005 ponovno prejela medaljo – tokrat srebrno.
Vino je bilo namreč z zlatom nagrajeno že februarja na sejmu Gast v Splitu, marca pa mu je priznanje dodelila tudi mednarodna žirija v francoski prestolnici.

Laskava nagrada potrjuje, da ima Malvazija iz Vinske kleti Vipava značaj, ki se mu je težko upreti. Prepričala je s svojo svežino in mladostno razigranostjo. Izrazita aroma pa bogato zaokroži strukturo vina.

Na 14. mednarodnem ocenjevanju CHARDONNAY DU MONDE 2007, ki je potekalo od 14. do 17. marca v francoski Burgundiji, pa je bronasto priznanje prejel Chardonnay Mandrija Lanthieri 2005 (to vino je lani prejelo nagrado tudi na Živilsko-vinskem sejmu v Gornji Radgoni). Za nagrade se je potegovalo 949 chardonnayjev iz 38 držav. Komisija je podelila 66 zlatih medalj, 170 srebrnih in 79 bronastih. V močni konkurenci je Chardonnay Mandrija prepričal z zrelo sadno aromo in bogatim telesom, ponosno pa izrazi tudi svojo polnost in enološko inovativnost.

Spletna stran proizvajalca: http://www.agroind.si