e tradicionalna Pomjanska spomladanska feta je postala e prepoznavna ..tudi čez meja domovine. Na dogodku letos pričakujejo, če bo le vreme na strani organizatorjev, preko tisoč obiskovalcev.
Za toliko lačnih ust pa je potreben e pravi mojster ali mojstrski kuharski par.
ťNi vsaka frtalja frtalja!
Tudi pri tem je potrebna kreativnost, kar velja za nao poslovno skrivnostŤ poudarjata Mirko in Smilja Tomič in s poznavalskim pogledom pomeata v veliki ponvi, ki se e greje za veliki dogodek, v ponedeljek 30. aprila od 14. ure dalje na Poljanah pri Pomjanu.
Vabljeni!
Organizatorji obljubljajo, da bo jedača močna in pijača točna.
Ker se pie leto 2007, bodo letos za ťnajvečjo frtaljoŤ porabili ravno toliko jajc. Po Istri se veselo nabira parge, saj jih letos načrtujejo porabiti 25 kg, da napolnijo ponev velikanko, v katero se bo vmealo e 25 kg slanine. Mmmmm, se vam e cedijo sline? To pa e zdaleč ni vse…
V čast prihajajočega praznika in istrski pomladni roi – pargi bo zagorel tudi kres. Zelo je aktiven predvsem mladi rod iz Pomjana, ki vsako leto pripravlja kresovanje na čudoviti razgledni točki od koder vidi slovensko morje in pa vse tja do Triglava. ťOgnjemeti, ki krasijo fete v mestih ne sodijo v ruralno okoljeŤ je prepričan David Rado, predsednik vake skupnosti Pomjan. ťVerjetno bomo morali letos organizirati ob kresu vako strao, ker so nam v zadnjih letih neznani ťnepridipraviŤ ponagajali tako, da so nam predčasno prigali kresŤ. Tudi to se dogaja.