Okusi Vipavske – festival vin in kulinarike

Na festivalu, ki bo v nedeljo, 27. maja in v ponedeljek, 28. maja na dvorcu Zemono, se bo s svojimi vini predstavilo 31 vinarjev Vipavske doline, moč bo okušati 93 vrhunskih vin, med njimi veliko število vin domačih vinskih sort Vipavske doline.Med razstavljavci bodo tudi ključni predstavniki živilsko predelovalne industrije iz Vipavske doline.

V nedeljo (festivalski čas od 11. do 20. ure) se bodo poleg degustacij zvrstila tri predavanja. Ne bodo akademsko suhoparna, ampak bolj delavniško naravnana: o vinorodni Vipavski dolini, o tem, kako se z jedmi ujame vipavski zelen, o njegovi zgodovini in prihodnosti in o značilnih vipavskih jedeh.

Ponedeljek (festivalski čas od 14. do 20. ure) pa bo v enem delu prav ekskluzivno delavniški, saj bo četverica priznanih slovenskih kuharjev skupaj z italijanskim mojstrom, ki mu je bila podeljena ena Michelinova zvezdica, posodabljala tradicionalne vipavske jedi.

Oba dneva bo v restavraciji Pri Lojzetu na voljo degustacijski meni, kajpada s festivalskimi vini.