Na festivalu, ki bo v nedeljo, 27. maja in v ponedeljek, 28. maja na dvorcu Zemono, se bo s svojimi vini predstavilo 31 vinarjev Vipavske doline, moč bo okuati 93 vrhunskih vin, med njimi veliko tevilo vin domačih vinskih sort Vipavske doline.Med razstavljavci bodo tudi ključni predstavniki ivilsko predelovalne industrije iz Vipavske doline.
V nedeljo (festivalski čas od 11. do 20. ure) se bodo poleg degustacij zvrstila tri predavanja. Ne bodo akademsko suhoparna, ampak bolj delavniko naravnana: o vinorodni Vipavski dolini, o tem, kako se z jedmi ujame vipavski zelen, o njegovi zgodovini in prihodnosti in o značilnih vipavskih jedeh.
Ponedeljek (festivalski čas od 14. do 20. ure) pa bo v enem delu prav ekskluzivno delavniki, saj bo četverica priznanih slovenskih kuharjev skupaj z italijanskim mojstrom, ki mu je bila podeljena ena Michelinova zvezdica, posodabljala tradicionalne vipavske jedi.
Oba dneva bo v restavraciji Pri Lojzetu na voljo degustacijski meni, kajpada s festivalskimi vini.