Jeruzalem Ormož v žlahtnem sijaju mednarodnih medalj

Vina blagovne znamke Jeruzalem Ormož so osvojila prestižne nagrade na medanarodnih ocenjevanjih v Bruslju (Concourse Mondial De Bruxelles 2007), v Londonu (Decanter World Wine Awards 2007) in v Ljubljani.Vina blagovne znamke Jeruzalem Ormož iz istoimenske kleti že vrsto let dobivajo priznanja na najpomembnejših vinskih tekmovanjih, tako doma, kot po svetu.

Letošnji zmagoviti pohod sta zaokrožila tudi uspešna obiska specializiranega vinskega sejma ProWein v Düseldorfu aprila in majskega sejma LIWFS v Londonu.

Concourse Mondial de Bruxelles:
Sauvignon 2006 – srebrna medalja
Traminec Holermous 2006 – srebrna medalja
Laški rizling pozna trgatev 2006 – srebrna medalja.
Najvišje priznanje, ki so ga dosegla slovenska vina, je srebro – od tega so kar 3 srebrne medalje pripadle Jeruzalem Ormožu. V Bruslju so skupno nagradili 8 slovenskih vin.

Decanter London:
Terase 2006 – srebrna medalja
Sauvignon 2006 – bronasta medalja
Šipon 2006 – bronasta medalja.
Laški Rizling 2006 – bronasta medalja
Holermuos Traminec 2006 – bronasta medalja
Sivi pinot 2006 – priporočilo
Laški Rizling, pozna trgatev 2006 – priporočilo

Mednarodno ocenjevanje vin Ljubljana 2007:
Muškatna penina 2006 – zlata medalja – izbrana za najboljše slovensko peneče vino
Holermuos Traminec 2006 – zlata medalja
Laški rizling 2006 – zlata medalja
Sauvignon 2006 – srebrna medalja

Vina Jeruzalem Ormož so pridelana izključno iz grozdja, ki je zraslo v njihovih vinogradih ali pri najboljših vinogradnikih iz okoliša. Pridelava temelji na naravi prijazni tehnologiji – integrirani pridelavi in dobrem poznavanju lastnosti posameznih vinogradniških leg in vinske trte. V kleti jih vodi spoznanje, da je vino proizvod naravnih procesov, ki jih temeljito poznamo, nadzorujemo in po potrebi le usmerjamo. Zato lahko pridelujejo popolnoma naravna, pristna, sadna, sveža, polna in harmonična vina.

Na območju Jeruzalemsko-ormoških goric trta uspeva več kot 2000 let in že rimski cesar Probus območju podelil naziv ťVinea nobilis districtisŤ. Po svojih naravnih danostih sodijo Jeruzalemsko-ormoške gorice med 5 % najimenitnejših vinorodnih pokrajin
na svetu!

Prodaja kleti Jeruzalem Ormož na tuje trge predstavlja okoli 20% celotnih prihodkov. Načrtujejo, da bodo v naslednjih petih letih ta delež povečali na 40%.

Področje EU predstavlja 30% celotnega izvoza s trendom rasti. Znotraj EU so že prisotni na trgu Nemčije, Avstrije, Poljske, Velike Britanije, Belgije in Nizozemske.

Obiščite spletno stran pridelovalca:
www.jeruzalem-ormoz.si